8 kvízkérdés a KRESZ-ből, amit tudni kell jogosítvánnyal: szabad-e tolatni a villamospályán?
A KRESZ-kérdésekre tudni kell a választ a biztonságos közlekedéshez.

no-vezet-auto
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár először az egekbe szökő benzinárak egyre inkább arra sarkallják az embert, hogy autózás helyett más közlekedési módot válasszon, a rövidebb utakon sokan kerékpárra pattannak, mások inkább a tömegközlekedési eszközöket használják, a KRESZ-tudást érdemes néha felfrissíteni.

A biztonsági közlekedés alapja, hogy a forgalomban részt vevők mindegyike ismerje és betartsa a KRESZ szabályait. Ezt gyalogosoknak, kerékpározóknak, rollerezőknek is fontos szem előtt tartani, a jogosítvánnyal rendelkezők pedig egyszer már hivatalosan is számot adtak ilyen jellegű tudásukról.

KRESZ-kvíz jogosítvánnyal

Akinek tehát a vezetői engedély birtokában van, egykor biztosan elsajátította az ismereteket, ám ismétlés a tudás atyja: fontos a folyamatos vezetői gyakorlat mellett néha feleleveníteni a tanultakat is.

8 kvízkérdés a KRESZ-ből, amit tudni kell jogosítvánnyal: szabad-e tolatni a villamospályán?

8 kérdéses játék

1. Szabad-e hátramenetet végezni villamospályán?

2. Személygépkocsival egy autópályán közlekedsz. Belekezdhetsz-e az előtted haladó összefüggő járműoszlop előzésébe, ha a szabályos visszatérés helyét még nem látod?

3. Lakott területen kívüli főútvonalon az utasod kiszállása idejére kívánsz megállni. Köteles vagy-e járműveddel az útpadkára húzódni?

4. Két várakozó gépkocsi közé kívánsz hátramenetben beállni. Kényszerítheted-e a gyalogost megállásra vagy visszalépésre, ha ő a te járműved mögött lépett az úttestre?

5. Köteles vagy-e irányjelzéssel jelezni a megállási szándékodat?

6. Ha terelővonalat lépsz át, akkor…

7. Szabad-e megfordulni főútvonalon?

8. Felnőtt gyalogosok zárt csoportja az út mely részén közlekedhet?

/ találat Eredmény
/8 találat - összesen:

(Kép: Getty Images.)

Ezt is szeretjük