8 kvízkérdés a KRESZ-ből, amit tudni kell jogosítvánnyal: szabad-e tolatni a villamospályán?

A KRESZ-kérdésekre tudni kell a választ a biztonságos közlekedéshez.

no-vezet-auto

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár először az egekbe szökő benzinárak egyre inkább arra sarkallják az embert, hogy autózás helyett más közlekedési módot válasszon, a rövidebb utakon sokan kerékpárra pattannak, mások inkább a tömegközlekedési eszközöket használják, a KRESZ-tudást érdemes néha felfrissíteni.

A biztonsági közlekedés alapja, hogy a forgalomban részt vevők mindegyike ismerje és betartsa a KRESZ szabályait. Ezt gyalogosoknak, kerékpározóknak, rollerezőknek is fontos szem előtt tartani, a jogosítvánnyal rendelkezők pedig egyszer már hivatalosan is számot adtak ilyen jellegű tudásukról.

KRESZ-kvíz jogosítvánnyal

Akinek tehát a vezetői engedély birtokában van, egykor biztosan elsajátította az ismereteket, ám ismétlés a tudás atyja: fontos a folyamatos vezetői gyakorlat mellett néha feleleveníteni a tanultakat is.

8 kvízkérdés a KRESZ-ből, amit tudni kell jogosítvánnyal: szabad-e tolatni a villamospályán?
Indulhat a kvíz 8 kérdéses játék

1. Szabad-e hátramenetet végezni villamospályán?

2. Személygépkocsival egy autópályán közlekedsz. Belekezdhetsz-e az előtted haladó összefüggő járműoszlop előzésébe, ha a szabályos visszatérés helyét még nem látod?

3. Lakott területen kívüli főútvonalon az utasod kiszállása idejére kívánsz megállni. Köteles vagy-e járműveddel az útpadkára húzódni?

4. Két várakozó gépkocsi közé kívánsz hátramenetben beállni. Kényszerítheted-e a gyalogost megállásra vagy visszalépésre, ha ő a te járműved mögött lépett az úttestre?

5. Köteles vagy-e irányjelzéssel jelezni a megállási szándékodat?

6. Ha terelővonalat lépsz át, akkor…

7. Szabad-e megfordulni főútvonalon?

8. Felnőtt gyalogosok zárt csoportja az út mely részén közlekedhet?

/ találat Eredmény
/8 találat - összesen:

(Kép: Getty Images.)

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük