8 tündéri, egészen apró falu itthon, ahol nyugalom, csend és béke vár az utcákon: mindegyik megér egy kirándulást

Magyarországon számtalan békés, nyugodt falu található, aminek magával ragadó környezetében kalandos túraútvonalakat lehet bejárni.

Tornabarakony nyitó
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bárcsak meg lehetne állítani az időt, hogy az ember össze tudja szedni gondolatait, megnyugodjon, és egy kis békességre leljen a mindennapokban. Ilyenre természetesen nincs lehetőség, szerencsére a szabadidőben, belföldi utaknál rá lehet bukkanni azokra az aprócska, eldugott településekre, ahol a teljes csend és nyugalom várja az utazókat.

Ki szeret úgy pihenni, hogy közben egy mozgó tömegben préselődve próbál gyönyörködni a tájban vagy településben? A mindent betöltő hangzavarról nem is beszélve. Néha jó csak úgy kiszakadni, távol lenni a zsúfolt helyektől, és nagyokat sétálni a természetben.

Tündéri aprófalvak, ahol nyugalom vár

Magyarország viharos történelme során gyönyörű tájakon születtek meg a még százfős lakosságot sem elérő aprócska falvak, melyek hajdanán virágzó települések voltak. Jelenleg leginkább a béke szigeteként lehet rájuk tekinteni, és aki igazi kikapcsolódásra, feltöltődésre vágyik, azoknak megéri ellátogatni a tündéri településekre.

(Cikken belüli képek forrása: LADYBUG68 / Országalbum CC-BY-NC-ND-4.0, bkta2010Teteneverdle, újpesti424, jankech, olzsi / Indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU, borító-, és ajánlóképek forrása: fovaros.blog.hu / Indafoto CC BY-NC-SA 2.5 HU,  Facebook ajánlókép forrása: bkta2010 / indafoto )

Ezt is szeretjük