Még nincs magyarázat a rejtélyes építményekre: nézd meg a furcsa földpiramist!

Kevesen tudják, hogy Kínának rengeteg piramisa van.

kinai piramisok

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg Egyiptom piramisai a világ leglátogatottabb turisztikai úti céljai közé tartoznak, és Közép-Amerika néhány hasonló építménye, például Teotihuacán területe is milliókat vonz minden évben, Kína piramisait jóval kevesebben ismerik, holott éppúgy jelentősek, nem utolsósorban pedig szép számban megtalálhatók az ázsiai ország területén.

Tisztán látszanak a piramisok a Google Earth-ön

A sajátos, gúla vagy jellemzően lapos tetejű, csonka gúla alakú piramisokból körülbelül százat tartanak nyilván Kínában, amelyek közül jelentős mennyiség található Senhszi tartományban, a híres agyaghadseregről is ismert Xi'an város közelében.

Mindig is titkolózás övezte a kínai piramisokat

A kínai piramisokról az 1990-es évekig a nyilvánosság és a történészek is csak keveset tudtak, az információk jelentős részét azonban máig rejtélyek övezik. Bár ausztrál kereskedők már korábban is beszámoltak róluk, az első felvétel egy amerikai pilóta jóvoltából 1945-ben készült a kínai piramisokról, vélhetően a Nagy Fehér Piramisról, melynek magassága állítólag a 300 métert is eléri.

A hidegháború idején a terület elzárt zónának számított, sőt, még ma is titkolózás övezi - bár vannak piramisok, melyek látogathatók, és kezdeményezések is indultak a kiterjedt kutatásra, a kínai kormány 2050-ig például elzárkózik attól, hogy külföldi részvételű régészeti feltárások induljanak meg a területen.

Nem véletlen azonban, hogy az építményeket egyre nagyobb érdeklődés övezi, annak ellenére ugyanis, hogy sok piramist vastagon beborít a föld és a növényzet - vannak, akik szerint azért, hogy természetes eredetűnek tüntessék fel őket -, a Google Earth felvételein tisztán kivehetők, és bárki megbizonyosodhat létezésükről.

Vannak, akik földönkívüli civilizációkról beszélnek

Bár a hivatalos elképzelés szerint az agyagból és földből létrehozott piramisok ősi temetkezési halmok, melyek előkelők és császárok földi maradványainak őrzésére szolgálnak, számos összeesküvés-elmélet és rejtélyes teória szárnyra kelt már velük kapcsolatban.

A híres 1945-ös fotó

Vannak, akik úgy vélik, a piramisok a gízaiakhoz hasonlóak az Orion-csillagképet mintázzák, mások komoly matematikai és csillagászati tudást feltételező tájolásról beszélnek, és persze olyanok is akadnak, akik földönkívüli civilizációkkal hozzák kapcsolatba az építményeket. Közéjük tartozik Hartwig Hausdorf német író is, akinek sikerült bejutnia néhány korábban tiltott területre, majd könyvet írt a piramisokról A kínai Roswell címmel.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Képek: Google Earth; en.wikipedia.org.

Ezt is szeretjük