Szemeteszsákban dobták az útra a szenvedő kiskutyát - Nézd meg, mi lett vele
Az élete múlott a megtaláló lélekjelenlétén.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Életet mentett Malissa Sergent Lewis. A nő, aki az egyik kentuckyi iskolában dolgozik, éppen munkába tartott, amikor valami igazán megdöbbentőt látott. Mivel gyorsan történtek az események, ő már csak arra eszmélt, hogy az úton egy fekete zsák mozog. Néhány másodperc múlva tudatosult csak benne, hogy bizony abban a zsákban valami élőlény lehet.

Életben volt

Ekkor vette elő a mobilját - úgy gondolta, az a legjobb, ha megörökíti a történteket. Fogalma sem volt arról, hogy mivel találja majd szemben magát. Óvatosan letépte a zsák egyik sarkát, és belenézett: akkor látta meg, hogy ott egy kutyakölyök mocorog.

A kicsi megörült a megtalálójának, és amint előbújt, már a farkát is csóválta. A kutyán volt ugyan nyakörv, de nem lehetett azonosítani. Melissa állatorvoshoz vitte az ebet, és bár kiderült, ki a gazdája, nem szeretnék, ha visszakerülne hozzá, így a család megtartja a kölyköt.

Felelős vagy!

Hazánkban is számtalan esetről hallani, amikor egyszerűen csak kiteszik a megunt állatokat. Sokan nyáron válnak meg a házi kedvenctől, mert elvileg nem tudják megoldani az etetésüket a nyaralások alkalmával, vagy éppen egy nyaraláson befogadott lényt nem gondoznak tovább.

Pedig nincs az az utca, ahol ne lenne egy szomszéd, aki megeteti a négylábúakat, ha a gazda elutazik. A tél kezdete is sarkalatos az állattartóknak, hiszen akkor meg a növekvő rezsi miatt érzik meg a kutyák etetési költségét. Az állatvédők ezt az időszakot is kritikusnak mondják. A felelősségről ódákat lehetne zengeni, de sajnos mindig vannak olyanok, akiknek semmi sem szent. A megoldást minden bizonnyal az ésszel meghozott, gyakorlatba is ültethető, még szigorúbb állatvédelmi törvények jelentenék.

OLVASD EL EZT IS!

borton lead
  • nagy-britannia
  • világjáró

A világ legijesztőbb helyei

ronda lead1
  • franciaország
  • spanyolország

A világ 10 legcsúnyább épülete

marilyn sir lead
  • temető
  • marilyn monroe

7 kísérteties zarándokhely

Ezt is szeretjük