Milyen belülről Afrika legnagyobb gettója? Szörnyű körülmények között élnek itt az emberek
Kibera lakóinak többsége a legalapvetőbb szolgáltatásokhoz sem jut hozzá.

GettyImages-459571512
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Afrika legnagyobb nyomornegyede Kenyában, azon belül is a gyorsan modernizálódó fővárosban, Nairobiban található. A sűrűn felállított, rozoga, kis bádogtetős kunyhókban tömegek élnek, számukról megoszlanak a vélemények, de a legtöbb tudósítás több százezer emberről beszél. 

Kibera lakói mélyszegénységben, rendkívül rossz körülmények között élnek, alapszolgáltatásokhoz sem jutnak hozzá. A mindennapokat tovább nehezíti a munkanélküliség és a kilátástalanságból fakadó magas bűnözési ráta.

Ilyen az élet Kiberában

A gettóban számos megoldandó probléma akad, a rossz higiénia, a vízhiány, a gyorsan terjedő betegségek, a sok esetben elérhetetlen oktatás mellett a nők ellen elkövetett erőszakos bűncselekmények, a prostitúció és a korrupció is komoly kihívást jelentenek. Mivel Afrika legismertebb nyomornegyedéről van szó, több civil szervezet is jelen van a környéken, és próbál segítséget nyújtani a helyieknek, több-kevesebb sikerrel. Önszerveződő csoportok is alakulnak, amelyek a legvédtelenebbek, például a leányanyák számára kívánnak támogatást nyújtani.

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük