4 varázslatos kert Budapesten, amit egyszer látni kell: paradicsomi nyugalomban pihenhetsz

Ha kicsit kiszakadnál a fővárosi pörgésből, húzódj be a különleges budapesti kertekbe!

Kertek Budapesten
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Alkalomadtán jólesik kicsit kiszakadni a forró betontenger rabságából, és lazítani a természet közelségében. Budapest felfedezésre váró kertjei a nyugodt kikapcsolódás színterei lehetnek.

Az ezerarcú Budapestet talán egy élet is kevés kiismerni, telis-tele van izgalmas gyöngyszemekkel - a pezsgő nagyvárosban buja, zöld édenkertek varázsolnak egy meditatív, csendes világot az ember köré.

Kertek Budapesten

Ha egy nyári nap végén egy időre elvonulnál a szüntelenül nyüzsgő tömegtől, lehalkítanád a város zaját, miközben élvezed a madárcsicsergést, és gyönyörködsz a színes virágpompában, néhány idilli kertet bátran megcélozhatsz a városban!

Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum kertje

Sokan nem tudják, de a folyton pezsgő, forgalmas Andrássy út egy kis paradicsomi kertet is rejt. A világutazó műgyűjtőként ismertté vált Hopp Ferenc Andrássy úti villájában az ország egyetlen keleti művészeti múzeuma működik, amelyet egy gyönyörű, orientalizáló stílusú japánkert tesz igazán teljessé, eredeti keleti műtárgyakkal és különleges növényfajokkal.

A főváros sokszínűségében az ázsiai művészetet és kultúrát képviselő kis sziget jelentős értéket képvisel, amelyet időről időre megéri felkeresni. A kert a múzeum nyitvatartási idejében látogatható az Andrássy út 103. alatt, a Bajza utcai metrómegálló közelében, időnként vezetett sétát is tartanak. A belépőjegyekről az oldalon tájékozódhatsz.

Zuglói Japánkert

A XIV. kerületi Mogyoródi út szomszédságában, a Varga Márton Kertészeti és Földmérési Szakképző Iskola udvarában is megbújik egy paradicsomi japánkert, melynek története még 1928-ra nyúlik vissza. Az ország első japánkertjét a 30-as években még az akkori japán trónörökös, Takamacu herceg is felkereste, sőt olyannyira elnyerte tetszését a hely, hogy hazatérve a császári palota saját növényeiből is küldött Magyarországra.

Látogatható a Zuglói Japánkert ☺️ Az ország első Japánkertje hosszabb felújítás után újranyit! Nyitva: H-P: 8:00-20:00,...

Közzétette: Hibiki – 2020. május 22., péntek

A kertet a Muromacsi-kor teaszertartásainak helyet adó teakertek mintájára alakították ki annak idején, és az autentikus elemek közül fellelhető itt egy impozáns tórendszer kis hidakkal, kőlámpásokkal, kőtárgyakkal, de japánbirsek, pagodafák, törpe mandulák, lilaakácok is megcsodálhatók nyitvatartási időben.

Kiscelli parkerdő

A Kiscelli múzeum és parkerdeje a III. kerület eldugott, varázslatos helyszíne, ami a legegyszerűbben a Szent Margit Kórház villamosmegállótól érhető el. A kastélykerten a kék kereszt jelzésű turistaút is végighalad, sétánya ideális terep a ráérős andalgáshoz.

A múzeumtól indítva az utat egy kálvária stációi követhetők végig a Golgota-szoborcsoportig, illetve a Szent Vér-kápolnáig. A hűs fák árnyékában egy padon ülve megpihenhettek a nap végén, a park ráadásul kutyussal is látogatható.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Budai Arborétum

Az Entz Ferenc nevéhez fűződő egykori kertészképző iskola - ma Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem - botanikus kertje mesébe illő hely a forgalmas Villányi út közvetlen szomszédságában.

budai arborétum
Fotó: Indafotó/szalay3vers1.5

Az alsó- és felsőkertből álló komplexum ideális az elvonulásra, a reggeli vagy napvégi feltöltő sétákra és a hétvégi alaposabb felfedezőtúrákra is. A legegyszerűbben a Szüret utcai villamosmegállóból elérhető, nyitvatartási időben ingyenesen látogatható.

Olvass tovább: túrázz Budapest környékén is!

Budapesttől karnyújtásnyira is számos gyönyörű, nyugodt falu bújik meg. Nézd meg a válogatásunkat!

8 gyönyörű falu Budapest közelében, ahol nincs nagy tömeg: nézd meg, mielőtt felkapják a turisták!

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek: Indafotó/solioElvira, mammaróza, szalay3vers1.5.)

Ezt is szeretjük