Képeken a Hajós-Bajai borvidék ékszerdoboza - Új köntöst kapott a gyönyörű Katarina Birtok

Kibővült szolgáltatásokkal, megújult szálláshellyel várja látogatóit a nemesnádudvari turisztikai létesítmény.

Katarina Birtok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az 1996 óta Knáb Panzióként ismert szálláshely elbúcsúzott régi nevétől, és a folyamatos fejlesztéseknek, illetve egy 2023-as beruházásnak köszönhetően új köntöst is kapott. Mára Bács-Kiskun vármegye ékszerdobozává vált. 

A nemesnádudvari Katarina Birtok

A június 13-ai átadón elhangzottak alapján: a Katarina Birtok neve és a hely szellemisége a tulajdonosok és a család felmenői előtti tisztelet jelképe. Zsigó Róbert államtitkár, Baja és térsége országgyűlési képviselője a szívén viseli a község sorsát, idegenforgalmát, nemzetiségi hagyományait. 

Ez nem egyszerű feladat, ám a ma átadott, megújított Katarina Birtok azt mutatja, hogy nem lehetetlen. Ilyen fejlesztésekre van szükség, amely azt célozza, hogy ha valaki ide érkezik, megtapasztalja a híres vendégszeretetet, jó szívvel távozik, és jó hírét viszi a településnek és az adott fejlesztésnek

- tette hozzá. 

Fotó: magyarepitok.hu
Fotó: magyarepitok.hu

Czimmerman Katarina és családja története összefonódik a birtokkal: Katarina kilencven évvel ezelőtt a területen lévő házban született, és bár elhagyni kényszerült otthonát, hitt abban, hogy visszatérhet. 

Knáb János, a Merkebau Zrt. alapítója így fogalmazott:

Családjával együtt itt éltek, dolgoztak, és vívták meg küzdelmeiket a történelem viharaiban. A két világháború ideje alatt kíméletlen próbatételeket éltek át, de soha nem vesztették el a reményt. Otthonuk és vagyonuk elvesztése ellenére mindig hittek a visszatérésben."

Természeti kikapcsolódás és a borvidék népszerűsítése

A szálláshelyen kölcsönözhetők kenuk, melyeket a Dunavölgyi-főcsatornán vízre is bocsáthatnak a kalandra vágyók. A vízparton kiépített szabadidőpark focipályával, strandröplabda pályával, sütési, főzési lehetőségekkel várja az érdeklődőket, illetve a bérelhető kerékpárokkal bejárható a meseszép környék. 

Fotó: magyarepitok.hu
Fotó: magyarepitok.hu

A hatszáz borospincét rejtő pincefaluban - ahol egyébként Bormúzeum is található - történő fejlesztések érintették a Knáb Rendezvényházat is, amely 2016-ban Knáb Borozó néven nyitotta meg kapuit. Az 55 fő befogadására alkalmas, csaknem 90 nm-es épület komplex turisztikai szolgáltatást nyújt, miután a borozó/rendezvényház mintabolttal és bemutatópincével is bővült. A Nemesnádudvari Borbarátok Egyesületének céljaival összhangban a felkínált helyi borászok borait döntően a pincesor és a település területén termelt szőlőkből állítják elő, így a fejlesztés az idegenforgalom élénkülése mellett gazdaságélénkítő hatást is eredményezhet. A Katarina Birtok szálláshely-szolgáltatásával és programjaival egy összetett turisztikai terméket alkot.

Az ízelítő után itt az ideje megtekintened a képgalériát, amely a megújult szálláshelyről és környékéről készült: kattints ide a fotókért és a további részletekért!

Ilyen gyönyörű hely ma Petőfi szülővárosa: a környék szépségével nem lehet betelni

Budapesttől alig másfél óra autóútra csodás helyeket fedezhetsz fel. Bács-Kiskun vármegyében sem gyerek, sem felnőtt nem fog unatkozni.

Elolvasom

Borítókép és képek: magyarepitok.hu

Ezt is szeretjük