Ezek lesznek hosszú hétvégék 2015-ben
Jó évük lehet a szállodáknak
Szerencsére idén is sok lesz a hosszú hétvége: íme, a konkrét dátumok és napok.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2015-öt sokan már most a hosszú hétvégék évének nevezik, hiszen, bár lesz néhány ünnepnap, amely hétvégére esik, idén sem lesz hiány a három- vagy négynapos hétvégékből, amelyek nemcsak a munkavállalóknak, de a turisztikai iparág szolgáltatóinak, elsősorban a hoteleknek is kedvező lehetőségeket jelentenek.

Hosszú hétvégék 2015-ben

Az idei év rögtön egy hosszú hétvégével indult, és a következő pihenőnapig is csak néhány hónapot kellene várni, március 15. azonban sajnos idén vasárnapra esik. Hosszú hétvégét jelent azonban húsvét és pünkösd ünnepe, előbbi esetében április 4-től 6-ig lehet majd pihenni, a pünkösdi hosszú hétvége pedig május 23-tól 25-ig tart majd.

A két ünnep között alkalmat nyújt majd a pihenésre május 1. is, amelynek köszönhetően újabb háromnapos hétvégét kapunk, a munka ünnepe ugyanis idén péntekre esik.

Nyáron és ősszel is lehet majd hosszú hétvégékkel számolni, augusztus 20. ugyanis csütörtökre esik, így a péntek is pihenőnap lesz - augusztus 8-án, szombaton kell majd ledolgozni -, október 23. pedig egy pénteki nap lesz idén.

Mindenszentek vasárnapra esik majd, a szenteste azonban csütörtökre, amely pihenőnap lesz - december 12-én, szombaton kell majd ledolgozni. A karácsony így újabb hosszú hétvégét jelent majd, csakúgy, mint az újév, január 1. ugyanis péntekre esik majd.

A szállodák is készülnek, érdemes időben intézni a foglalást!

Bár a kormány a 2015-ös év munkaszüneti napokra és munkanap-áthelyezésekre vonatkozó rendjét még 2014 nyarán nyilvánosságra hozta, idén januárban sok szálloda és turisztikai szolgáltató is kiemelt figyelmet fordít arra, hogy felhívja a vendégek figyelmét a dátumokra.

A hosszú hétvégék általában kiemelt forgalmat generálnak számukra, különös tekintettel az őszi, téli és tavaszi időszakra, érdemes tehát időben gondolkodni a foglalás tekintetében.

A Napi Gazdaság Online idén megjelent cikke szerint például egy forgalmasabb hotelt már a hosszú hétvégék előtt egy-két hónappal is teltházas foglalások jellemeznek, megemlítik továbbá azt is, hogy a hosszú hétvégék különösen a wellness-, a gyógy- és a kastélyszállók üzletmenetére vannak pozitív hatással, így, ha ilyen jellegű üdülést tervezel, mindenképp kezdd meg időben a szervezést.

Ezt is szeretjük