Gyönyörű tulipánszőnyeg borítja be Hollandia tájait: lélegzetelállító a szépségük
Piros, fehér, sárga és még rengeteg gyönyörű árnyalat - nézd meg mindet!

tulipan cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hollandiában mintegy négyszáz évre nyúlik vissza a tulipánok szeretete és ápolása hagyomány, melyet a helyiek időközben mesteri szintre fejlesztettek. A tulipánfarmok legnagyobb része Amszterdamtól északra és délre, valamint a Flevolandnak nevezett vidéken található, ahol áprilisban igazi csodát láthatnak a turisták.

A lélegzetelállító virágoknak mintegy 76 fajtája és számos alfaja létezik, melyek közül a holland földművesek nagyon sokkal foglalkoznak. A legkülönlegesebb kitenyésztett példányoknak pedig komoly értéke van.

A tulipánmánia

1634 és 1637 között a virágok iránti rajongás akkorára nőtt Hollandiában, hogy ezeket az éveket máig a tulipánmániaként emlegetik. A virágok ára állítólag olyan magasra szökött, hogy egy hagyma értéke tízszerese volt egy mesterember éves keresetének. A virághagymákat értékes fizetőeszközként használták, ám később, a kereslet csökkenésével sok befektető csődbe jutott az őrület után.

Még ha a mánia időszaka túlzás is volt, a lélegzetelállító mezőket látva nem csodálkozunk, hogy ilyen előfordult, és a hollandok, sőt, a turisták is imádják a tulipánokat. Nézz meg néhányat a legszebb mezők közül!

Gyönyörködj a világ legszebb panorámáiban

Ezeken a helyeken több mint festői a táj: látogass el velünk azokra a vidékekre, ahonnan a világ leglélegzetelállítóbb kilátásai tárulnak a turisták szeme elé.

Ezt is szeretjük