Az ország leggyönyörűbb arborétumai
Ha békére vágyik a lelked, tégy egy sétát ezeken a helyeken.

Dia

Zirci ArborétumA mintegy 20 hektáros arborétum világszinten jegyzett fáskert-gyűjteménynek számít, emellett az ország legmagasabban fekvő arborétuma. A Cuha-patak által őrzött kert hazánk ismert fái és növényei mellett a Föld öt kontinenséről fogadott be páratlan fás és lágyszárú csodákat.Kapcsolódó cikk:3 színpompás arborétum itthon »

Zirci Arborétum

A mintegy 20 hektáros arborétum világszinten jegyzett fáskert-gyűjteménynek számít, emellett az ország legmagasabban fekvő arborétuma. A Cuha-patak által őrzött kert hazánk ismert fái és növényei mellett a Föld öt kontinenséről fogadott be páratlan fás és lágyszárú csodákat.

Kapcsolódó cikk:
3 színpompás arborétum itthon »

Dia

Vácrátóti ArborétumA Veresegyházi-medencében található Vácrátóti Arborétum Magyarország egyik legnagyobb botanikus kertje, ahol a leggazdagabb hazai élőnövény-gyűjteményt csodálhatod meg. A botanikus kert központja a kastélypark, mely tovább fokozza az arborétum semmihez sem fogható hangulatát.

Vácrátóti Arborétum

A Veresegyházi-medencében található Vácrátóti Arborétum Magyarország egyik legnagyobb botanikus kertje, ahol a leggazdagabb hazai élőnövény-gyűjteményt csodálhatod meg. A botanikus kert központja a kastélypark, mely tovább fokozza az arborétum semmihez sem fogható hangulatát.

Dia

Gödöllői ArborétumA főváros közelében fekvő arborétumot a Gödöllői Erdőgazdaság alapította 1902-ben, azzal a céllal, hogy hazánkban nem honos fenyőfajtákat honosítsanak meg, gazdagítva ezzel a környék növényvilágát. A ma 347 hektáros kert több mint 800-féle fa- és cserjefajnak ad otthont.

Gödöllői Arborétum

A főváros közelében fekvő arborétumot a Gödöllői Erdőgazdaság alapította 1902-ben, azzal a céllal, hogy hazánkban nem honos fenyőfajtákat honosítsanak meg, gazdagítva ezzel a környék növényvilágát. A ma 347 hektáros kert több mint 800-féle fa- és cserjefajnak ad otthont.

Dia

 	Jeli Arborétum  	A Vas megye gyöngyszemeként számon tartott, közel 107 hektár területű Jeli Arborétumot 1922-ben gróf Ambrózy-Migazzi István kezdte gondos tervezéssel kialakítani. Kína, Japán, Amerika, a Kaukázus és a Balkán jellegzetes fáin kívül az arborétum különlegessége a rododendronokban rejlik, melyek színpompás, mézillatú virágai májusban és júniusban szinte teljesen beborítják a kertet.  	Kapcsolódó cikk: 	A legféltettebb magyar természeti csoda »

Jeli Arborétum

A Vas megye gyöngyszemeként számon tartott, közel 107 hektár területű Jeli Arborétumot 1922-ben gróf Ambrózy-Migazzi István kezdte gondos tervezéssel kialakítani. Kína, Japán, Amerika, a Kaukázus és a Balkán jellegzetes fáin kívül az arborétum különlegessége a rododendronokban rejlik, melyek színpompás, mézillatú virágai májusban és júniusban szinte teljesen beborítják a kertet.

Kapcsolódó cikk:
A legféltettebb magyar természeti csoda »

Dia

Agostyáni ArborétumAz 1955-ben kialakított arborétumban ma mintegy 293-féle fás szárú növény található, emellett az országban egyedülálló módon több, különféle fenyőkből álló erdőnek ad otthont. A nyáron is kellemes klímával bíró kertben hangulatos tó, valamint patakparti pihenőhelyek várják a látogatókat.Kapcsolódó cikk:A 3 legszebb völgy Magyarországon »

Agostyáni Arborétum

Az 1955-ben kialakított arborétumban ma mintegy 293-féle fás szárú növény található, emellett az országban egyedülálló módon több, különféle fenyőkből álló erdőnek ad otthont. A nyáron is kellemes klímával bíró kertben hangulatos tó, valamint patakparti pihenőhelyek várják a látogatókat.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legszebb völgy Magyarországon »

Dia

 	Alcsúti Arborétum  	A Fejér megyei Alcsútdoboz déli részén fekvő arborétumban közel 540-féle itthon jól ismert, illetve több ritka és igen értékes növény kapott helyet. A színes, illatos vadvirágok számos fajtájában gyönyörködhetsz, illetve az 1830-ban telepített lenyűgöző libanoni cédrusfát is megcsodálhatod.

Alcsúti Arborétum

A Fejér megyei Alcsútdoboz déli részén fekvő arborétumban közel 540-féle itthon jól ismert, illetve több ritka és igen értékes növény kapott helyet. A színes, illatos vadvirágok számos fajtájában gyönyörködhetsz, illetve az 1830-ban telepített lenyűgöző libanoni cédrusfát is megcsodálhatod.

Dia

Erdőtelki ArborétumA Heves megyei település botanikus kertje már az 1930-as években országos hírnévre tett szert. Az erdőben számos idős lombos fát csodálhatsz meg, melyek fokozzák a 18. századi kastély hangulatának varázsát. Tavasszal a jázmin- és narancsillatú virágok illatát is mélyen magadba szívhatod.Kapcsolódó cikk:Nézd meg az ország egyik legszebb kertjét! »

Erdőtelki Arborétum

A Heves megyei település botanikus kertje már az 1930-as években országos hírnévre tett szert. Az erdőben számos idős lombos fát csodálhatsz meg, melyek fokozzák a 18. századi kastély hangulatának varázsát. Tavasszal a jázmin- és narancsillatú virágok illatát is mélyen magadba szívhatod.

Kapcsolódó cikk:
Nézd meg az ország egyik legszebb kertjét! »

Dia

 	Szarvasi Arborétum  	A Békés megyében található Szarvas városának hatalmas területű arborétumában, a híres Pepi-kertben a több mint ezer növényfajon kívül az erdei állatok jelenléte is színesíti a környezetet. Ne lepődj meg, ha a fák között sétálva sünök, őzek vagy rókák keresztezik utadat.

Szarvasi Arborétum

A Békés megyében található Szarvas városának hatalmas területű arborétumában, a híres Pepi-kertben a több mint ezer növényfajon kívül az erdei állatok jelenléte is színesíti a környezetet. Ne lepődj meg, ha a fák között sétálva sünök, őzek vagy rókák keresztezik utadat.

Dia

 	Budai Arborétum  	A Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának kertészetét 1975-ben nyilvánították természetvédelmi területté. A mediterrán és szubtrópusi növénykülönlegességekben is gazdag arborétumban több mint 1400 növényfaj, több száz hagymás virágféle és 250-fajta dísznövény nyugodt környezete várja a látogatókat.

Budai Arborétum

A Budapesti Corvinus Egyetem budai campusának kertészetét 1975-ben nyilvánították természetvédelmi területté. A mediterrán és szubtrópusi növénykülönlegességekben is gazdag arborétumban több mint 1400 növényfaj, több száz hagymás virágféle és 250-fajta dísznövény nyugodt környezete várja a látogatókat.

Dia

 	Pákozd-Sukorói Arborétum  	Az arborétum területén több mint 250-féle fa és cserjeféle, valamint csodás erdei környezet járul hozzá a kikapcsolódáshoz. A kert tájmúzeumát sem szabad kihagyni, a kilátóból pedig a Velencei-tó nyújtotta panorámában gyönyörködhetsz. 	 	A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

Pákozd-Sukorói Arborétum

Az arborétum területén több mint 250-féle fa és cserjeféle, valamint csodás erdei környezet járul hozzá a kikapcsolódáshoz. A kert tájmúzeumát sem szabad kihagyni, a kilátóból pedig a Velencei-tó nyújtotta panorámában gyönyörködhetsz.

A képek az Országalbum.hu weboldalról származnak, akiknek ezúton is köszönjük a segítséget.

Ezt is szeretjük
Fotó: