10 páratlan szépségű hazai épület, amit egyszer látni kell: 10 település legszebbjeit mutatjuk
Az ország tele van gyönyörű épületekkel, nyitott szemmel járva valódi kincsekre bukkanni.

épületek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az országban járva-kelve az ember mindennap elsétál páratlanul szép és értékes építészeti remekek mellett, és általában nem jut ideje arra, hogy megálljon egy pillanatra, és szemügyre vegye az adott épület figyelemre méltó részleteit.

Nem csak a természetben, az épített környezetben is valóságos csodákra bukkanni. Az egyes települések házai, villái, templomai mind-mind fontos lenyomatai a kornak, amelyben készültek. Meghatározzák a környék arculatát, a köztér hangulatát, amelyen állnak. Az sem ritka, hogy míg kívülről teljesen átlagosnak tűnnek, a kapun belépve szépségükkel szinte letaglózzák a látogatójukat, ez például a fővárosi bérházak esetében gyakori jelenség.

10 gyönyörű hazai épület

A külföldi utazások előtt a legtöbben legalább nagy vonalakban megtervezik, hogy mit szeretnének feltétlenül megtekinteni. Most, hogy az utazás egyelőre leginkább az egynapos, hazai kirándulásokra korlátozódik, jó ötlet lehet hasonló, felfedezni való, magyarországi látványosságokat is összegyűjteni. A múzeumok, kiállítóhelyek jelenleg még zárva tartanak a járvánnyal kapcsolatos korlátozó intézkedések miatt. Minden településen sok olyan épület található, amelyet a helyiek büszkén mutathatnak meg a vendégségbe érkezőknek, persze az, hogy ki mit talál a legszebbnek, az egyéni ízlés kérdése. A következő világi és szakrális épületek nem mindig az adott település leghíresebbjei, de érdemes legalább egyszer felkeresni őket.

(Képek forrása: Wikipédia/ Csanády, Yelkokroyade.)

Ezt is szeretjük