Paradicsomi szépségű botanikus kertek itthon: a Szarvasi Arborétum különleges faritkaságokat rejt

Ezek a gyönyörű kertek minden évszakban más és más arcukat mutatják, kellemes sétára csábítják a természetkedvelő látogatókat.

Gyönyörű arborétumok és botanikus kertek itthon
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az arborétumok, botanikus kertek a természetkedvelő utazók legkedveltebb célpontjai közé tartoznak. Ezek a gondozott, hangulatos kertek minden évszakban más és más arcukat mutatják, míg nyáron a hűs árnyékot biztosító fák miatt népszerűek, ősszel a színesedő levelek, tavasszal pedig a fagyos hidegek után éledező természet csábítja sétára a látogatókat.

Az országban számos nagy, sok esetben főúri múltra visszatekintő botanikus kert és arborétum várja a vendégeket, mindegyik más és más érdekességeket, növényritkaságokat tartalmaz. Bennük andalogni a jó levegőn valódi, testet-lelket feltöltő kikapcsolódást jelent.

Gyönyörű botanikus kertek és arborétumok itthon

Míg a botanikus kertek hagyományosan az oktatás elősegítése és a veszélyeztetett fajok, ritka növények megőrzése miatt jöttek létre, addig az arborétumokban jellemzően a fák és a cserjék bemutatásán van a hangsúly. Közös bennük, hogy szépségükkel elvarázsolják természetbe vágyó látogatóikat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borító- és ajánlókép forrása: Indafotó/Seth2.)

Ezt is szeretjük