Paradicsomi szépségű botanikus kertek itthon: a Szarvasi Arborétum különleges faritkaságokat rejt
Ezek a gyönyörű kertek minden évszakban más és más arcukat mutatják, kellemes sétára csábítják a természetkedvelő látogatókat.

szarvasi arborétum1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az arborétumok, botanikus kertek a természetkedvelő utazók legkedveltebb célpontjai közé tartoznak. Ezek a gondozott, hangulatos kertek minden évszakban más és más arcukat mutatják, míg nyáron a hűs árnyékot biztosító fák miatt népszerűek, ősszel a színesedő levelek, tavasszal pedig a fagyos hidegek után éledező természet csábítja sétára a látogatókat.

Az országban számos nagy, sok esetben főúri múltra visszatekintő botanikus kert és arborétum várja a vendégeket, mindegyik más és más érdekességeket, növényritkaságokat tartalmaz. Bennük andalogni a jó levegőn valódi, testet-lelket feltöltő kikapcsolódást jelent.

Gyönyörű botanikus kertek és arborétumok itthon

Míg a botanikus kertek hagyományosan az oktatás elősegítése és a veszélyeztetett fajok, ritka növények megőrzése miatt jöttek létre, addig az arborétumokban jellemzően a fák és a cserjék bemutatásán van a hangsúly. Közös bennük, hogy szépségükkel elvarázsolják természetbe vágyó látogatóikat.

(Borító- és ajánlókép forrása: Indafotó/Seth2.)

Ezt is szeretjük