Országhatár osztja ketté a pompás hotel ebédlőjét: 7 egészen különleges határ a nagyvilágból
Van olyan hely a világban, ahol már a bevásárlást intézve is többször átkelnek a határon az emberek.

hotel arbez
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A határok első pillantásra nem tűnnek a legizgalmasabb képződményeknek. Feladatuk egyszerű, de annál fontosabb: elválasztják egymástól a különböző területeket, országokat. Az embernek általában a határátkelők jutnak eszébe róluk, arról pedig kinek jó, kinek kevésbé kellemes emlékei vannak.

Azonban a világ tele van furcsa országhatárokkal, amelyek hol a történelmük, hol a szépségük miatt lehetnek érdekesek. Nemrég bejárta a világsajtót az a szórakoztató hír, hogy egy belga gazda némi területet szerzett Franciaországtól Belgiumnak, amikor odébb rakta az egyik, még az 1800-as évek elején lehelyezett határkövet, ami zavarta a traktorjával való közlekedésben. A határ menti települések polgármesterei szerencsére szintén viccesnek találták az incidenst.

Különös országhatárok

Abból is adódhat néhány mulattató, esetenként bosszantó pillanat, amikor az ember napjában többször is áthalad a határvonalon, váltogatva, hogy épp melyik ország területén tartózkodik - ezt a Baarle területén élők minden bizonnyal nagyon is jól tudják.

(Kép forrása: Wikipédia/Roland Zumbuehl)

Ezt is szeretjük