10 gyönyörű, magyar forrás, ami ősszel is csodaszép
Ha szeretsz sétálni az erdőben, akkor ezeket érdemes célba venni.

petofi forras cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahol a föld alatti vizek a felszínre törnek, gyakran csodás természeti formákat hoznak létre. Nemcsak a friss forrásvíz táplálta növényzet, de a sziklákba vájt mederben csordogáló patakok is hozzátartoznak a forrásvidékek varázsához.

A talaj-, réteg- vagy karsztvíz feltöréséből létrejövő állandó források éppen ezért a túrázók számára is vonzóak, sőt akadnak, akik mitikus helynek tartják őket. Mutatunk néhányat, melyeket érdemes felkeresned!

Források Magyarországon

Magyarországon legalább 6500 forrást ismernek a kutatók, ezeknek azonban csak egy része visel nevet, melyek java turistautak mentén, városok, falvak környékén található. Ha szeretnél meglátogatni néhány szépséges forrást, akkor sem szabad azonban elfelejtened, hogy Magyarországon nem mindegyik forrásvíz iható kémiai összetétele vagy a benne élő baktériumok miatt, így erről mindig érdemes előzetesen tájékozódni. Gyönyörködni azonban mindenhol szabad és érdemes is!

A képek forrása: indafoto.hu / pstyetak, galgeri, olzsi, Tanyasi Tahó, Knedli, Gomba68, temesvarijeno, lagi, pabermann, kisklau.

Ezt is szeretjük