Ilyen az élet az egykor elszigetelt indonéz nép elvarázsolt földjén: a toradzsák temetési szertartásaikról is híresek

A toradzsák messzi földön ismertek különös temetkezési szokásaikról.

GettyImages-1131722387

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Indonéziához tartozó szigeten, Celebesz hegyvidéki területein él egy népcsoport, a toradzsák. Falvaikat évről évre számtalan turista keresi fel kifejezetten azért, hogy megismerkedhessenek a rendkívül látványos, már-már fesztiválszerű temetési szertartásaikkal. 

A toradzsákról egészen a 20. századig alig tudott valamit a világ, hiszen Indonézia gyarmatosítói, a hollandok sem ismerték őket. Elvonultan éltek településeiken, őrizve gazdag kultúrájukat, a külső szemlélő számára szokatlannak tűnő szokásaikat és hitvilágukat. 

Élet a toradzsák földjén

A toradzsák száma napjainkban valamivel több mint egymillió fő, közel a felük él Tana Toraja területén, azaz a Toradzsák Földjén. A 20. századot megelőzően autonóm kis falvakban laktak, nagyrészt elzártan a külvilágtól, csak a szomszédos népekkel tartották a kapcsolatot, mígnem az 1900-as évek elején holland misszionáriusok keresték fel őket. Bár mára a többségük keresztény vallású, a szellemekbe vetett hit és a halottak tisztelete továbbra is nagyon fontos a számukra. 

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük