Ilyen kegyetlen ma az élet Aleppóban: a szír nagyvárosban a mindennapok része a félelem
Aleppóban és a környékén küzdelmesek a mindennapok.

GettyImages-1228505050
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szíriában 2011 óra polgárháború dúl. Az ország egykor legnépesebb városában, Aleppóban 2012 júliusa és 2016 decembere között halálos áldozatok tömegeit követelő fegyveres összecsapás zajlott a szír kormányerők és a lázadók között. A véres harcokból az Aszad-rendszer került ki győztesen, a város lakossága jelentősen lecsökkent. 

A világörökség részét képező óváros nagyrészt elpusztult, egyes lakó- és városnegyedek arculatát a lerombolt épületek határozzák meg.

Küzdelmes mindennapok az Aleppó kormányzóság területén

Aleppó kormányzóság központjában és a környékén, a városon túl az emberek is magukon viselik a háború jeleit, sokan maradandó sérüléseket szenvedtek, családok váltak földönfutóvá. A mindennapi megélhetés is többeknek okoz megoldhatatlannak tűnő feladatot. Az emberek próbálnak a lehetőségekhez mérten boldogulni, tevékenykedni, egymást segítő kisebb közösségek szerveződnek.

Bár az újjáépítés Aleppóban néhány helyen elkezdődött, felújították például a híres Bazárt is, a közelmúlt borzalmai nem tűnnek el nyomtalanul, a bizonytalanság és a félelem megmarad. Az ország gazdaságát a tizedik éve tartó háború megroppantotta, és a környéken a mai napig rendszeresek a bombázások és az összecsapások. A lakóhelyüket elhagyni kényszerült menekültek az ország északnyugati részén lévő táborokban rendkívül szűkös körülmények között élnek, a gyógyszerek és az élelem hiánya, valamint a járvány terjedése és a hideg is nehezíti a sorsukat. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük