Gyermekélet háborúban és békeidőben: megrázó a kontraszt a török fotós képein
Ugur Gallen összekomponált fotóival szeretné felhívni a figyelmet a világ igazságtalanságaira.

cover-2-ok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ugur Gallen Isztambulban élő grafikus fotókollázsaival a világ két szegletének bemutatására törekszik. Arra világít rá, micsoda ellentétek húzódnak a civilizáció különböző társadalmai között, mennyire más a nyugati, haladó szellemű társadalomban élő gyermekek élete a visszamaradott, háborúkkal, félelemmel tarkított társadalmainak gyermekéleteivel szemben.

A fotós Törökország egyik legveszélyesebb régiójának szomszédságában él, ahol szinte mindennapos a háború, a lebombázott épületek, az öldöklés, a kétségbeesetten menekülő családok és az árván maradt gyermekek. Számunkra elképzelhetetlen az a nyomor, amely ott uralkodik, de az ott élők számára sajnos talán ez a természetes, hiszen ebbe születtek bele.

Ilyen az élet a világ két különböző pontján

A grafikus őszinte és megrázó fotókollázsával a változás, a felelősségvállalás és a segítségnyújtás fontosságára szeretné felhívni a figyelmet. 

- Ezeknek a gyermekeknek is joga van a tanuláshoz, a gondtalan gyermekkorhoz, a szerető családhoz. A fotókkal a gyerekek életének két szegletét kívánom bemutatni, a háború és béke oldalát, a szegénységet, éhséget a gazdagsággal, a gondtalan gyermekkort a gyerekmunkások és gyerekkatonák életével szemben - mondja a fotós, akinek kollázsait te is megkönnyezed.

Borítóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük