Ukrajna Maldívjaként emlegetik a Dzharylhach-szigetet: teljesen érintetlen az álomszép sziget

Az ukrán Dzharylhach-szigeten, Európa egyik utolsó lakatlan szigetén a természet az úr.

GettyImages-1271329051

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Indiai-óceánon található Maldív-szigetek sokak bakancslistáján szerepel vágyott úti célként. A hófehér homok és a már-már valószerűtlenül kék víz láttán nem csoda, hogy többen úgy érzik, ez a hely maga lehet a földi paradicsom.

Talán kevesebben tudják, hogy van egy lakatlan sziget a Fekete-tengeren, amit Ukrajna Maldívjaként is emlegetnek, különlegességét pedig többek között annak köszönheti, hogy bár a turisták felkereshetik, nagyrészt érintetlen.

Dzharylhach szigetén a természeté a főszerep

Az ötvenhat négyzetkilométer alapterületű, negyvenkét kilométer hosszú sziget Ukrajnához tartozik, annak szárazföldi területei és a Krím-félsziget között helyezkedik el. Ritka állat- és növényfajoknak ad otthont, sosem népesítették be emberek - számol be róla az Euronews.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük