Ilyen jóképű Dubaj trónörököse: Fazza sejk sokkal többet árul el magáról, mint a családja

A dubaji uralkodócsalád jövője kiváló atléta és költő is.

Dubaj uralkodócsaládja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg a brit királyi család tagjai szinte minden lépésüket a média előtt teszik meg, addig más uralkodók sokkal inkább visszahúzódnak a nagy publicitás elől. Így van ezzel Dubaj jelenlegi feje, Mohammed sejk és családja is.

Noha az Al Maktoum-ház sok-sok családtagból áll, legtöbbjüket nem kezelik hírességként, magánéletüket pedig hétpecsétes titokként óvják. Kivételt jelent azonban a sorból Dubaj jóképű koronahercege, akiért világszerte sokan rajonganak.

A dubaji uralkodócsalád

Az Al Maktoum család egyike az Egyesült Arab Emirátusokat uraló hét famíliának. A családfő, Mohammed sejk - teljes nevén Mohammed bin Rashid Al Maktoum - bátyja 2006-os halála óta vezeti miniszterelnökként Dubajt és az emírségeket, melyek felvilágosult igazgatása alatt virágzanak.

Balra Haya bint Al Hussein, Jordánia hercegnője, Mohammed sejk negyedik felesége és lányuk, középen Mohammed sejk, jobbra a koronaherceg, Hamdan sejk.
Balra Haya bint Al Hussein, Jordánia hercegnője, Mohammed sejk negyedik felesége és lányuk, középen Mohammed sejk, jobbra a koronaherceg, Hamdan sejk.

Mohammed sejknek legalább hat felesége volt élete során, akik közül a leghíresebb az azonos családból származó hercegnő, Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum. A sejka az uralkodó 12 gyermekének - köztük a koronahercegnek is - az anyja. A titoktartó család életének sajnos az egyik legismertebb eseménye az uralkodó legidősebb fiának, a 33 éves Rashid sejknek a halála, aki helyett Hamdan sejk került a koronahercegi pozícióba.

@uncle_saeed copy paste ☝🏼17.10.2017

A post shared by Fazza (@faz3) on

Hamdan sejket a legtöbben költőként felvett álnevén, Fazzaként ismerik. A trónörökös nemcsak romantikus, hazafias versei és szép arca miatt ismert azonban, de az Instagramon is rendkívül aktív. Innen kiderül, hogy Fazza sejk szereti az állatokat - különösen a versenylovakat -, imád utazni, örömmel tölt időt 22 testvérével, édesapjával és a távolabbi rokonokkal, valamint nincs az az extrém sport vagy atlétikai kihívás, amit ne próbálna ki szívesen. A 35 éves, nőtlen herceg kalandjait 6,3 millió rajongó követi a világban.

A cikk az ajánló után folytatódik

A sejkek otthona

Mohammed sejk feleségei és gyermekei számára több helyen is palotákat tart fenn, ezek azonban magánotthonokként a nagyközönség számára nem látogathatóak. Az egyik pompás kastély, a Dubaj elegáns Za'abeel 2 kerületében felépült Zabeel-palota közel fekszik a környék lóversenypályáihoz, ugyanis a sejk és első felesége is nagy rajongói ennek a sportnak. Az óriási telek bejárati kapuját is lószobrok díszítik, közelebb azonban biztonsági okokból nem lehet menni az épülethez. Hamdan sejk dubaji palotája szintén nem látogatható.

Fazza, azaz Hamdan sejk palotája.
Fazza, azaz Hamdan sejk palotája.

Akad azonban egy, az Al Maktoum családhoz kapcsolódó, a turisták számára is nyitott látványosság. Ez Saeed sejk egykori otthona, aki 1912 és 1958 között uralkodott Dubajban. A paloták mellett igen szerénynek tűnő ház egyike a város legrégebbi épületeinek.

Saeed Al Maktoum sejk háza.
Saeed Al Maktoum sejk háza.

A hagyományos villa a Dubai Creek közvetlen közelében helyezkedik el. Még ebben az udvarban játszottak gyerekként azok a férfiak, akik most az emírségek sorsát alakítják. Az 1896 óta álló házat történelmi jelentősége miatt múzeummá alakították. A turisták belül archív fotók, érmék, bélyegek rendkívüli gyűjteményét találják, sőt, megismerkedhetnek a Dubaj múltját leíró dokumentumok egy részével is. 

Dubaji luxusotthonok

Hogyan élnek a leggazdagabbak, és milyen a lakásuk? Tényleg minden aranyozva van a dubaji luxusotthonokban? Megmutatjuk, milyenek kívülről, belülről!

Képeken a leggazdagabbak lakásai: mutatjuk a dubaji luxusotthonokat!

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük