Mit nézz meg, ha csak 24 órád van a világ egyik legszebb városában? Ezek Dubaj kihagyhatatlan látnivalói

Komoly kihívás egyetlen napba sűríteni Dubaj legjobb helyeit.

Dubaj egy nap alatt
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Dubajban gomba módjára szaporodnak a turistaszenzációk, így mostanra lehetetlen a város látványosságait egyetlen napba zsúfolni.

Sajnos, ha csak 24 órád van az Egyesült Arab Emírség legnépesebb metropoliszában, akkor nem fogsz tudni mindent megnézni, ám ha nem bánod a sűrű programot, akkor ennyi idő alatt is nagyon sok mindent láthatsz.

Burdzs Kalifa és a Dubai Mall

A Burdzs Kalifa jelenleg a világ legmagasabb elkészült épülete, mely csaknem annyira meghatározza a város arculatát, mint Párizsét az Eiffel-torony, ezért abszolút kihagyhatatlan látványosságnak számít. A turistákat a 828 méteres épület magasába szupergyors lift repíti, majd megérkezve a világ legmagasabban található obszervatóriumának kilátását élvezhetik.

burj khalifa 1

A monumentális felhőkarcoló alaprajzát a pókliliom virága ihlette, így a nagyra törő épület a művészi eleganciát sem hiányolja. Tervezői a Burdzs Kalifa tövébe különleges szökőkutat álmodtak, mely 150 méter magasra képes fellövellni a víznyalábokat, sőt eközben zenével és mintegy 6000 projektor fényjátékával szolgáltat műsort.

Innen alig kell néhány lépést tenni, és máris a Dubai Mall épületében vagy, mely a világ legnagyobb bevásárlóközpontja. Noha itt a shoppingolás szerelemesei akár napokat is eltölthetnek, érdemes ennél egy kicsit jobban sietni, ha csak 24 órás látogatást tervezel.

dubai mall

A Dubai Mallban mintegy 1200 üzlet kínálatát futhatod végig, melyek közt százával akadnak kávézók és éttermek. A luxuskínálatot nagyjából 70 high fashion márka boltja képviseli, míg sétálás közben érdemes legalább egy pillantást vetni a bevásárlóközpont beltéri szökőkútjaira is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Séta és ebéd La Mer tengerpartján

A Burdzs Kalifától legegyszerűbben taxival juthatsz le a tengerpartra, ahol egy rövid fürdőzés vagy jókora séta még éppen beleférhet. A La Mer homokos, pálmafákkal, kényelmes napozó ágyakkal teli partjáról meseszép a rálátás a városra, a szigetekre és a tengerre.

dubai tengerpart

La Mer azonban nemcsak a vízpart miatt különleges, de számos üzlet, szórakozóhely és étterem is települt ide, melyek állandóan nyüzsgő, eklektikus, hangulatos helyszínt biztosítanak egy ebéd számára. A kínálat rendkívül sokszínű, így itt nemcsak a helyi különlegességeket, de több tucat ország jellegzetes fogásait is kipróbálhatod.

Dubaj hagyományai

A délutánt érdemes a helyi hagyományok megismerésének szentelni, melyre Dubaj számos lehetőséget kínál. A Dubai Creek csatorna partjára taxival érkezve megnézheted, hogyan zajlik a folyamatosan közlekedő hajók pakolása. Ha pedig kedvet kapsz hozzá, fillérekért átutazhatsz az egyik partról a másikra egy vízi taxi, azaz abra fedélzetén.

madeira

A csatorna mentén több helyen is található tradicionális souk, azaz piac, ahol az alkudozás ma is kötelező. Jó célpont lehet a luxus szállodái miatt a turisták körében népszerű kerület, Madinat Jumeirah kicsit modernebb soukja, mely számos izgalmas szuvenírt kínál.  Másutt külön termékeik szerint elkülönülő piacok várnak.

souk

Az arany souk remek lehetőséget kínál, hogy ékszereid gyűjteményét egy emlékként kiválasztott, arab motívumokkal ékes darabbal bővítsd. A fűszerpiac vibrálóan tarka növényei nemcsak a főzéshez, de a mosáshoz is új illatokat adnak. A kínálatot füstölők, rizsfélék, magvak, szárított gyümölcsök, kandírozott finomságok és aranyat érő sáfrány színesítik.

A parfüm souk illatos olajokkal, tiszta parfümökkel és különleges üvegcsékkel vár. Sálakat, szárikat, kasmírt szinte bárhol lehet kapni, de a legnagyobb tarka selymet, lenge pamutot, egzotikus szöveteket felvonultató kínálat a textil piacon található.

Dubai Marina és a vacsora

Ha kedvedre kialkudoztad magadat, nincs más hátra, mint egy könnyű kora esti séta és egy kellemes vacsora a Dubai Marinán. A Dubai Creek csatorna partján, a felhőkarcolók között kanyargó sétány mentén sok millió dolláros jachtok várják gazdáikat, míg azok a környéken shoppingolnak, vagy valamelyik étteremben múlatják az időt.

dubai marina

Ha kiválasztasz egy éttermet, itt gyakran nem árt előre foglalni, különösen akkor, ha valamelyik felhőkarcoló tetején, a híres szépségű dubaji naplementében gyönyörködve szeretnéd elkölteni a vacsorádat.

Marokkó kék városa

Mutatunk egy másik mesébe illő szépségű helyet, ahol a modern formák helyett még a hagyományos díszítés uralkodik. A marokkói kék város ma is páratlan kulturális csoda!

Egy hely, ahol minden kékre van festve

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ezt is szeretjük