Debrecen botanikus kertje olyan, akár egy ékszerdoboz: termő banánfák és több száz éves ritka fák között sétálhatsz
A hangulatos botanikus kert a város egyik gyöngyszeme.

botanikus kert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A hangulatos Debrecen az ország legszebb városai közé tartozik, egyeteme, református nagytemploma, múzeumai, első kőszínháza, a Csokonai Színház és természetvédelmi területe, a Nagyerdő minden évszakban szép látványt nyújtanak, és gondoskodnak a változatos időtöltésről is. 

Az attrakciók sorában nem marad el a többitől a nagy múltra visszatekintő, növényritkaságokat őrző Egyetemi Botanikus Kert sem. A növényfajok száma mára meghaladja az 5 ezret. Az egyetem mögött elterülő kert bejárása annak is élmény lehet, aki nem rendelkezik komolyabb botanikai érdeklődéssel és ismeretekkel, egyszerűen csak szép környezetben sétálna, és gyönyörködne a természet szépségeiben. 

A gyönyörű Egyetemi Botanikus Kert Debrecenben

Debrecen és a botanika, azaz a növénytan több szálon kapcsolódik, itt írja Méliusz Juhász Péter református lelkész, egyháztudós és botanikus az első magyar orvosi füveskönyvet, a Herbáriumot, valamint itt született Fazekas Mihály, költő és botanikus és a sógora, a szintén botanikus református lelkész, aki a füvészet irányába terelte, Diószegi Mihály. A botanikus kert az ő emléküket is őrzi.

(Képek forrása: Kovács Gabriella/Femina.)

Ezt is szeretjük