Megdöbbentő kép! 50 éve lángol a kísértetváros

Az egyik leghátborzongatóbb hely

Nézd meg Centraliát és más kihalt kísértetvárosokat!

centralia

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Amerikai Egyesült Államokban, Pennsylvania államban fekvő Centraliát végleg el kellett hagyniuk egykori lakóinak, mivel a településen egy korábban kitört bányatűz miatt állandósult az életveszély. Az 1962-ben bekövetkezett szerencsétlen eset krónikája szerint a helyi külszíni bányában található szemétlerakó elégetése után nem sikerült eloltani a tüzet, mely később átterjedt a település alatti bánya járataira is.

Füst szivárog a föld alól
Az utak szétrepedeznek

A hatalmas föld alatti tüzet az azóta eltelt évtizedek alatt sem sikerült eloltani, több mint 50 éve lángol, füstjével mérgezve a város levegőjét. A szakértők úgy vélik, a szénrétegekre átterjedt tűz több száz évig is éghet, a város pedig bármikor összeomolhat a felszín alatti rétegek fellazulása miatt.

Nem ez azonban az egyetlen híres kísértetvárosa a bolygónak: hallottál már a településről, melyet elevenen felfalt a homok, vagy a tengerparti nyaralóhelyről, ahol ma már csak a kísértetek járnak? Nézz meg tíz hátborzongató helyet alábbi galériánkban!

A holtak városa rejtőzik a víz alatt

Bármilyen furcsa, emberi hamvakból épült fel a város: nézd meg képeken a megdöbbentő helyet!

Képek: en.wikipedia.org, Jrmski, Navy2004.

Kiút a gyermekkori traumákból - Hogyan építhetjük újra életünket?

A Femina Klub februári vendége Kovács András Péter humorista, író lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy szenvedélybeteg szülők gyerekeiként hogyan lehet talpra állni felnőttként. Milyen sérüléseket szereznek ezek a gyerekek, hogyan próbálnak meg túlélni? Mi történik egy olyan családban, ahol az egyik vagy mindkét szülő szenvedélybeteg? Van-e kiút, felnőttként milyen lépéseket tehetünk a múltbeli sebek gyógyítása érdekében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. február 26. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük