300-nál is kevesebben lakják a paradicsomi kis falut: Cák ősi pincesorában megállt az idő

A Vas megyei Cákon a borok, a nádfedeles pincék és a táj szépsége is magával ragad.

Cák pincesora
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az Alpokalja gyönyörű kistáján, Kőszeghegyalján, Kőszegtől 6 kilométer távolságra fekszik a meseszép Cák. A mindössze 256 fős falu nemcsak különlegesen szép fekvése, de műemléki látnivalói miatt is páratlan az országban.

Adottságai mellett Cákot elhelyezkedése is kedveltté teszi a természetjárók körében, a falutól néhány kilométerre nyugatra, az Írott-kőnél indul ugyanis az Országos Kéktúra, mely a település fölött vezet Kőszeg felé.

Cák pincesora

A természet közelsége mellett az apró falu műemléki épületeiről is híressé vált. Északnyugati oldalán található Szabadtéri Néprajzi Múzeuma egy ősi műemléki pincesorból áll, melynek 18-19. századi apró, nádfedeles pincéi őrzik a helyi népi építészet elemeit. A falu Kőszegről busszal 10-15 perc alatt megközelíthető.

(Borító- és ajánlóképek: Indafotó/Nagy Karolina, Országalbum/fotoman.)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük