A világ legbizarrabb hoteljei
Vannak hotelek, melyek neve jóval többet jelent egyszerű szálláshelynél.

Dia

Burj Al-Arab, Egyesült Arab EmirátusokA dubai, vitorlát imitáló álomhotel világszerte az egyik leggazdagabb nyaralóhely, egyben a luxus szimbólumaként vált ismertté. A hotel hatalmas épülete ezer láb magasan emelkedik a tenger fölé, talapzatául pedig egy mesterséges sziget szolgál. A különleges helyet emellett a világ egyetlen hétcsillagos hoteljeként tartják nyilván.

Burj Al-Arab, Egyesült Arab Emirátusok

A dubai, vitorlát imitáló álomhotel világszerte az egyik leggazdagabb nyaralóhely, egyben a luxus szimbólumaként vált ismertté. A hotel hatalmas épülete ezer láb magasan emelkedik a tenger fölé, talapzatául pedig egy mesterséges sziget szolgál. A különleges helyet emellett a világ egyetlen hétcsillagos hoteljeként tartják nyilván.

Dia

Capsule Inn, JapánAz egyik legismertebb kapszulahotel, a tokiói Capsule Inn futurisztikus világa a költséghatékonyság jegyében született meg. Bár a hotel rendelkezik közösségi térrel és fürdőszobával, lakói a televízióval és rádióval, valamint világítással és ébresztőórával felszerelt, műanyag kapszulákban töltik éjszakáikat.

Capsule Inn, Japán

Az egyik legismertebb kapszulahotel, a tokiói Capsule Inn futurisztikus világa a költséghatékonyság jegyében született meg. Bár a hotel rendelkezik közösségi térrel és fürdőszobával, lakói a televízióval és rádióval, valamint világítással és ébresztőórával felszerelt, műanyag kapszulákban töltik éjszakáikat.

Dia

Propeller Island City Lodge, NémetországA berlini Propeller-hotel a közelben található Kunst Hotelhez hasonlóan inkább egyfajta művészeti galéria, mintsem éjszakai szálláshely. A 31 különféle téma - többek között vámpír- vagy épp kastély-hangulat - alapján megtervezett szobák így a pihenésen kívül vizuális és intellektuális élményt is nyújtanak.

Propeller Island City Lodge, Németország

A berlini Propeller-hotel a közelben található Kunst Hotelhez hasonlóan inkább egyfajta művészeti galéria, mintsem éjszakai szálláshely. A 31 különféle téma - többek között vámpír- vagy épp kastély-hangulat - alapján megtervezett szobák így a pihenésen kívül vizuális és intellektuális élményt is nyújtanak.

Dia

Winwian Cottages, USAAz amerikai Connecticut állam területén, Litchfield hills-nél található, nagy vidéki játszótérként is emlegetett hotelkomplexum azoknak nyújt felejthetetlen élményt, akik a csend és a természet közelsége mellett egy csepp különcségre vágynak. A 14 különféle építmény között a helikopter-ház, a fára épített ház, valamint a titkos társaság kabin egyaránt megtalálható.

Winwian Cottages, USA

Az amerikai Connecticut állam területén, Litchfield hills-nél található, nagy vidéki játszótérként is emlegetett hotelkomplexum azoknak nyújt felejthetetlen élményt, akik a csend és a természet közelsége mellett egy csepp különcségre vágynak. A 14 különféle építmény között a helikopter-ház, a fára épített ház, valamint a titkos társaság kabin egyaránt megtalálható.

Dia

 	Ice Hotel, Svédország  	Bár már több helyen is létesítettek jéghotelt, a világon a legnagyobb - és az eredeti - még mindig a svédországi. A minden évben újra felépített jéghotel az átlagosan mínusz 8°C-os hőmérséklet és a jégből faragott ágyak ellenére is igen népszerű, köszönhetően a thermo-hálózsákoknak, a friss levegőnek és a rendszeresen felszolgált lélekmelegítőknek. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Nyaralóhellyé alakítanák a lebegő cigányfalut »

Ice Hotel, Svédország

Bár már több helyen is létesítettek jéghotelt, a világon a legnagyobb - és az eredeti - még mindig a svédországi. A minden évben újra felépített jéghotel az átlagosan mínusz 8°C-os hőmérséklet és a jégből faragott ágyak ellenére is igen népszerű, köszönhetően a thermo-hálózsákoknak, a friss levegőnek és a rendszeresen felszolgált lélekmelegítőknek.

Kapcsolódó cikk:
Nyaralóhellyé alakítanák a lebegő cigányfalut »

Dia

Kennedy School Hotel, USAAz amerikai Oregon államban található portlandi hotelt a történelmi hírű Kennedy Általános Iskola átalakításával hozták létre. A sajátos berendezési tárgyként funkcionáló táblákkal és padokkal berendezett szobák, valamint a hosszú folyosók a tantermek hangulatát idézik, ám nem annak szigorú, sokkal inkább bájos voltát kiemelve.

Kennedy School Hotel, USA

Az amerikai Oregon államban található portlandi hotelt a történelmi hírű Kennedy Általános Iskola átalakításával hozták létre. A sajátos berendezési tárgyként funkcionáló táblákkal és padokkal berendezett szobák, valamint a hosszú folyosók a tantermek hangulatát idézik, ám nem annak szigorú, sokkal inkább bájos voltát kiemelve.

Dia

Kunst Hotel, NémetországAhogy neve is mutatja, a berlini Kunst Hotel a művészetek vibráló, kreatív birodalma. A különféle művészek által létrehozott tematikus szobák mindegyike egy sajátos alkotás: van, amelyiket Audrey Hepburn-nek vagy épp Vincent Van Gogh-nak ajánlanak, de olyan is, melyet egy szín, egy irodalmi mű, illetve a rajzfilmek világa ihletett.

Kunst Hotel, Németország

Ahogy neve is mutatja, a berlini Kunst Hotel a művészetek vibráló, kreatív birodalma. A különféle művészek által létrehozott tematikus szobák mindegyike egy sajátos alkotás: van, amelyiket Audrey Hepburn-nek vagy épp Vincent Van Gogh-nak ajánlanak, de olyan is, melyet egy szín, egy irodalmi mű, illetve a rajzfilmek világa ihletett.

Dia

Alton Towers, Egyesült KirályságAz Anglia legnépszerűbb vidámparkjaként számon tartott Alton Towers nyolc hullámvasútján és három vízi vasútján kívül különleges tematikus szálláshelyeiről is híres. A hotelszobák kínálatában az ezeregy éjszaka meséi, a nyúlüreg, a csokiszoba és a Teddy mackó szoba egyaránt megtalálható.

Alton Towers, Egyesült Királyság

Az Anglia legnépszerűbb vidámparkjaként számon tartott Alton Towers nyolc hullámvasútján és három vízi vasútján kívül különleges tematikus szálláshelyeiről is híres. A hotelszobák kínálatában az ezeregy éjszaka meséi, a nyúlüreg, a csokiszoba és a Teddy mackó szoba egyaránt megtalálható.

Dia

 	Dasparkhotel, Ausztria  	A Dasparkhotelt létrehozó csapat tagjai korántsem értenek egyet azzal a nézettel, miszerint az emberek általában nem szeretnek csatornacsőben aludni. Minderre ékes bizonyíték az a három egyszerű, bár rendkívül igényesen, franciaággyal és éjjeliszekrénnyel berendezett betoncső, melyet egy linzi park közepén helyeztek el. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Ilyen helyeken élnek a világ vezető politikusai »

Dasparkhotel, Ausztria

A Dasparkhotelt létrehozó csapat tagjai korántsem értenek egyet azzal a nézettel, miszerint az emberek általában nem szeretnek csatornacsőben aludni. Minderre ékes bizonyíték az a három egyszerű, bár rendkívül igényesen, franciaággyal és éjjeliszekrénnyel berendezett betoncső, melyet egy linzi park közepén helyeztek el.

Kapcsolódó cikk:
Ilyen helyeken élnek a világ vezető politikusai »

Dia

Imperial Boat House, KínaA thaiföldi Cheong Mon Beach-en létrehozott hotel tulajdonosai 34 autentikus kínai rizsszállító bárkát alakítottak át tengerre néző luxusszállássá. A komplexum így teljes mértékben olyan érzéssel tölti el a vendégeket, mintha épp partot értek volna egy egzotikus szigeten. A témához kapcsolódva a hotel úszómedencéje is hajót formál.

Imperial Boat House, Kína

A thaiföldi Cheong Mon Beach-en létrehozott hotel tulajdonosai 34 autentikus kínai rizsszállító bárkát alakítottak át tengerre néző luxusszállássá. A komplexum így teljes mértékben olyan érzéssel tölti el a vendégeket, mintha épp partot értek volna egy egzotikus szigeten. A témához kapcsolódva a hotel úszómedencéje is hajót formál.

Dia

Woodlyn Park Motels, Új-ZélandAz új-zélandi Waitomóban található motelkomplexum három egyedülálló szálláslehetőséget kínál: az utazó alhat egy 1950-es évekbeli vasúti kocsiban, egy egykori harci repülő átalakított belsejében, de választhatja a hegyoldalba vájt autentikus hobbitlakok egyikét is. A hely rusztikus voltát a közelben legelésző állatok csak tovább erősítik.

Woodlyn Park Motels, Új-Zéland

Az új-zélandi Waitomóban található motelkomplexum három egyedülálló szálláslehetőséget kínál: az utazó alhat egy 1950-es évekbeli vasúti kocsiban, egy egykori harci repülő átalakított belsejében, de választhatja a hegyoldalba vájt autentikus hobbitlakok egyikét is. A hely rusztikus voltát a közelben legelésző állatok csak tovább erősítik.

Dia

 	Utter Inn, Svédország  	A svéd szobrász és képzőművész, Mikal Genberg által megálmodott hotel mintegy hatalmas bójaként a svédországi Malaran-tó közepén úszik. A csendre és magányra vágyó vendégek hajóval közelíthetik meg az apró vörös házikót, melynek nagy része, így maga a hotel a víz alatt található. 	 	Kapcsolódó cikk: 	Az all inclusive nyaralás veszélyei »

Utter Inn, Svédország

A svéd szobrász és képzőművész, Mikal Genberg által megálmodott hotel mintegy hatalmas bójaként a svédországi Malaran-tó közepén úszik. A csendre és magányra vágyó vendégek hajóval közelíthetik meg az apró vörös házikót, melynek nagy része, így maga a hotel a víz alatt található.

Kapcsolódó cikk:
Az all inclusive nyaralás veszélyei »

Dia

Helga’s Folly, Sri LankaA Sri Lankán található kandy-i hotel inkább egyfajta életstílus megtestesítője, mintsem szálláshely turistáknak. A negyvenszobás, 1930-as években létrehozott hotelt a meghitt hangulat, a buddhista relikviák, az ősi szobrok, a falfestmények, a sajátos dekoráció, nem utolsósorban pedig a mindezt megfűszerező és halkan búgó 1930-as évekbeli jazz-zene teszi igazán különlegessé.

Helga’s Folly, Sri Lanka

A Sri Lankán található kandy-i hotel inkább egyfajta életstílus megtestesítője, mintsem szálláshely turistáknak. A negyvenszobás, 1930-as években létrehozott hotelt a meghitt hangulat, a buddhista relikviák, az ősi szobrok, a falfestmények, a sajátos dekoráció, nem utolsósorban pedig a mindezt megfűszerező és halkan búgó 1930-as évekbeli jazz-zene teszi igazán különlegessé.

Dia

Green Magic Treehouses, IndiaA keralai esőerdőkben található hotel a faházakról szőtt gyermekkori ábrándok és a Tarzan-filmek atmoszféráját ötvözi a természet közelségével. A csaknem harminc méterrel a föld fölött, az esőerdő lombjai közé épült, függőhíddal és trópusi madarak által szolgált reggeli ébresztővel ellátott dzsungelházikó mindemellett teljes mértékben környezetbarát.

Green Magic Treehouses, India

A keralai esőerdőkben található hotel a faházakról szőtt gyermekkori ábrándok és a Tarzan-filmek atmoszféráját ötvözi a természet közelségével. A csaknem harminc méterrel a föld fölött, az esőerdő lombjai közé épült, függőhíddal és trópusi madarak által szolgált reggeli ébresztővel ellátott dzsungelházikó mindemellett teljes mértékben környezetbarát.

Dia

Hotel de Nesle, FranciaországA bűbájos párizsi hotel a francia főváros bohém varázsát, a francia vidék hangulatát, valamint a régmúlt festők és írók műveinek világát idézi. Az irodalmi témákat és történelmi eseményeket megörökítő festményekkel díszített falak között olyan szobák várják a vendégeket, melyeket Moliere, Heloise vagy épp a párizsi Notre Dame ihletett.

Hotel de Nesle, Franciaország

A bűbájos párizsi hotel a francia főváros bohém varázsát, a francia vidék hangulatát, valamint a régmúlt festők és írók műveinek világát idézi. Az irodalmi témákat és történelmi eseményeket megörökítő festményekkel díszített falak között olyan szobák várják a vendégeket, melyeket Moliere, Heloise vagy épp a párizsi Notre Dame ihletett.

Dia

Old Jail Mount, AusztráliaAz ausztráliai Mount Gambier-ben egy régi, ódon börtönt alakítottak hotellé, elsősorban azokra az utazókra gondolva, akik nem engedhetik meg maguknak a fényűző szálláshelyeket. A hotel azonban különlegességének, nem utolsósorban pedig zordon hangulatának és félelmetes történeteinek köszönhetően mára valódi turistalátványossággá vált.

Old Jail Mount, Ausztrália

Az ausztráliai Mount Gambier-ben egy régi, ódon börtönt alakítottak hotellé, elsősorban azokra az utazókra gondolva, akik nem engedhetik meg maguknak a fényűző szálláshelyeket. A hotel azonban különlegességének, nem utolsósorban pedig zordon hangulatának és félelmetes történeteinek köszönhetően mára valódi turistalátványossággá vált.

Dia

Poseidon Undersea Resort, FijiA vállalkozó kedvű utazóknak 2009 elejétől van lehetőségük arra, hogy a Poseidon hotelben megszállva a tenger alatt negyven láb mélyen, üvegfalakkal körülvett szobákban, a vízalatti világ csodáiban gyönyörködve töltsenek el néhány éjszakát. A tiszta kék vizű lagúna alatt elhelyezkedő szállásokhoz lifttel lehet lejutni.

Poseidon Undersea Resort, Fiji

A vállalkozó kedvű utazóknak 2009 elejétől van lehetőségük arra, hogy a Poseidon hotelben megszállva a tenger alatt negyven láb mélyen, üvegfalakkal körülvett szobákban, a vízalatti világ csodáiban gyönyörködve töltsenek el néhány éjszakát. A tiszta kék vizű lagúna alatt elhelyezkedő szállásokhoz lifttel lehet lejutni.

Dia

Rainforest Tree Houses, AusztráliaA luxus és a fáramászás ritkán fér össze, ám az ausztráliai Fur n' Feathers Rainforest Tree Houses elnevezésű hotelnek sikerült kombinálnia a kettőt. Az esőerdőben felépült, az Ithaca-folyóra néző gerendaház-együttes a vadvilág csendes megfigyelésére és a mindennapi stressz elűzésére egyaránt tökéletes lehetőséget biztosít.

Rainforest Tree Houses, Ausztrália

A luxus és a fáramászás ritkán fér össze, ám az ausztráliai Fur n' Feathers Rainforest Tree Houses elnevezésű hotelnek sikerült kombinálnia a kettőt. Az esőerdőben felépült, az Ithaca-folyóra néző gerendaház-együttes a vadvilág csendes megfigyelésére és a mindennapi stressz elűzésére egyaránt tökéletes lehetőséget biztosít.

Dia

 	Hotel Fox, Dánia  	A koppenhágai hotel egykor a Volkswagen cég megbízásából készült el, méghozzá egy autó reklámozásának céljából. A város központjában álló kreatív épület belső terein és 60 különböző stílusban megálmodott szobáján 21 művész dolgozott. 	 	Kapcsolódó cikk: 	A last minute utazások buktatói »

Hotel Fox, Dánia

A koppenhágai hotel egykor a Volkswagen cég megbízásából készült el, méghozzá egy autó reklámozásának céljából. A város központjában álló kreatív épület belső terein és 60 különböző stílusban megálmodott szobáján 21 művész dolgozott.

Kapcsolódó cikk:
A last minute utazások buktatói »

Dia

Kate’s Lazy Meadow Motel, USAA különös búvóhelyként szolgáló, a New York állambeli Catskill-hegyekben található hotelt Kate Pierson, a B-52 nevű rockegyüttes egyik tagja hozta létre. Az épületegyüttes és a belső terek leginkább a középkor, az űrkorszak, a new age, az őslakosok, a rock és az ’50-es évek stílusainak őrült egyvelegeként jellemezhetőek.

Kate’s Lazy Meadow Motel, USA

A különös búvóhelyként szolgáló, a New York állambeli Catskill-hegyekben található hotelt Kate Pierson, a B-52 nevű rockegyüttes egyik tagja hozta létre. Az épületegyüttes és a belső terek leginkább a középkor, az űrkorszak, a new age, az őslakosok, a rock és az ’50-es évek stílusainak őrült egyvelegeként jellemezhetőek.
Ezt is szeretjük
Fotó: