Pofátlan csalás terjed: ilyen telefonhívással próbálkoznak a bankkártyacsalók
Ha ezzel hívnak fel éjszaka, keresd rögtön a rendőrséget!

telefonos ertesito
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Távol otthonuktól és azoktól az ismerősöktől, akikben teljes mértékig megbízhatnak, a tapasztalatlan utazók külföldön kellően kiszolgáltatottnak számítanak ahhoz, hogy tökéletes célpontjai legyenek a bűnelkövetőknek.

A turisták lehúzására és átverésére számtalan módszer létezik, melyekről korábban mi is írtunk, most azonban egy olyan trükköt emelnénk ki közülük - a DailyMail 2015-ös listájára alapozva -, mely, bár már viszonylag elterjedtnek számít, sokak számára újdonságként hathat.

Ezzel hívnak fel a csalók

Az alattomos módszert általában éjszakai hívásként vagy hamis hívásként emlegetik, jellemzően ugyanis abból áll, hogy a trükkös bűnözők éjszaka telefonálnak az áldozatnak, majd úgy tesznek, mintha csak a recepcióról keresnék fel adategyeztetés céljából, arra hivatkozva, hogy a számítógépes rendszerrel problémájuk adódott.

Az adategyeztetés rendszerint a bankkártya adataira vonatkozik, melynek birtokában a tolvajok akár a számlán lévő teljes összeget leemelhetik. A bűnözők elsősorban azt használják ki, hogy az alvásból ébredve az áldozat kevésbé éber és figyelmes, emellett annak is kisebb a valószínűsége, hogy az ügy tisztázása érdekében lemenjen a recepcióra.

Fontos, hogy telefonon soha ne adj meg ilyen adatokat, még akkor se, ha esetleg azzal fenyegetőznek, hogy más esetben el kell hagynod a hotelt - az Amerikai Egyesült Államokban ilyenre is volt példa -, minél előbb beszélj a hely személyzetével, jelezd a problémát, majd hívjátok a rendőrséget.

7 alattomos trükk, amiről neked is muszáj tudnod

Mire figyelj a buszon, vonaton, vagy akkor, ha utcai árussal találkozol? Nézd végig az alábbi galériát!

Ezt is szeretjük