Magyarország legszebb vasútvonalára napijegy váltható: tündéri falvakat is megcsodálhatsz a bakonyi Cuha szurdokában

A bakonyi Cuha-patak környéke vasúttal is elérhető, a MÁV és a Volán most közös napijegyet kínál a régióba.

cuha völgy vasút
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az ország egyik leggyönyörűbb vasútvonala kétségtelenül a Bakonyvasút, ahol a hegység szurdokaiban, hatalmas összefüggő erdőségeiben zakatol végig a vonat Győr és Veszprém között. Megállóiból csodás turistautak indulnak szerte a Bakonyba.

Idén tavasztól vásárolható meg a Bakony napijegy, ami a MÁV-START közleménye szerint a Veszprém-Győr vasútvonalon és a Volánbusz kijelölt környékbeli járatain biztosít korlátlan utazási lehetőséget. A vonatok kétóránként közlekednek a viszonylaton, ezzel még könnyebben elérhetővé válnak a Bakony népszerű turisztikai úti céljai. 

Napijegy a Bakonyba

A Bakonyvasút mellett elérhetővé válik a napijeggyel a buszjáratokkal számos egyéb között Eplény, Lókút, Bakonybél, Pénzesgyőr, Olaszfalu, Szápár, Borzavár, Porva, Csesznek vagy Bakonyszentlászló is. A teljes lista térképpel együtt a MÁV-START oldalán tekinthető meg.

A jegy június 16. és augusztus 31. között minden napra megváltható, szeptember 1-jétől október 31-éig pedig a hétvégi és munkaszüneti napokra a pénztárakban, a megújult ELVIRÁ-n és a MÁV applikáción. Az ára 1199 forint, 26 év alattiaknak 799 forint. A csodás települések, gyönyörű desztinációk már várják a túrázókat.

(Borító- és ajánlókép: Bakonyvasút - Indafotó/Szabalaca67.)

Ezt is szeretjük