Lenyűgöző képek Ausztria legszebb pályaszállásairól: itt csodás a síelés is
Ausztriában akár a pályaszállás is külön élményt nyújthat a síterepek mellett.

Gastein sieles
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ausztria páratlan földrajzi kincse az Alpok, amelyet az ország remekül ki is használ: számos tartományában szinte egymást követik a szebbnél szebb síparadicsomok.

Az osztrák síterepekre érkezve ma pedig már nem is csak síelni lehet. A téli sportok mellett gasztronómiai programok, örök élményt nyújtó szolgáltatások és gyönyörűbbnél gyönyörűbb pályaszállások várják az érkezőket. A kínálat ráadásul páratlanul bő, így valószínűleg mindenki megtalálja köztük a saját preferenciáinak megfelelőt.

Lachtal apartmanfaluja

Schönberg-Lachtal Stájerország gyönyörű települése 1600 méter magasságban. Egy valóságos síparadicsom épült ki itt, ahol április közepéig várják a téli sportok szerelmeseit 24 kilométernyi pályával, több magyar üzemeltetésű szállással. Budapesttől 438 kilométerre található, így bő négy és fél óra az út autóval.

Igazi csoda Lachtalban a Monarchia Park, amely egy 400 férőhelyes üdülőfalu gyönyörű, hangulatos és modern apartmanokkal, ahonnan közvetlenül rálátni a pályákra is, ráadásul a sok-sok wellness-szolgáltatást is érdemes kihasználni.

Gastein bájos házikói

Gastein akár egy tündérmese helyszíne is lehetne, olyan csodaszép hegyek övezik a terepeit, nem véletlen, hogy nagyon kedvelt a síelni vágyók körében. A Salzburg tartományi sírégióhoz több síterep is tartozik, Bad Gastein, Bad Hofgastein és Dorfgastein településeken.

A cikk az ajánló után folytatódik

A Grossarltal-Dorfgastein síterep Budapesttől 623 kilométerre található, így bő 6 óra az út. A síelés mellett a további szolgáltatások is felejthetetlenek lesznek, Dorfgasteinben például a felvonókabinban elfogyasztott, borozgatással egybekötött vacsora kihagyhatatlan.

Bár népszerű sírégiónak számít, pályaszállások tömkelege várja a síelni vágyókat. Az Aktivhotel Gasteiner Einkehr csak egy a sok közül, mesébe illő hegyek között elbújva, a csillagos égbolt alatt a friss alpesi levegőt beszívva igazán jól érezheti magát az ember.

Schladming: a hegycsúcsok bűvöletében

Schladming négy hegye csodálatos úti cél a síeléshez, Budapesttől 490 kilométerre, valamivel több mint 5 órányi autózásra. A síterep nagyon változatos, ahogy a neve is mutatja, négy hegy - a Hochwurzen, a Planai, a Hauser Kaibling és a Reiteralm - pályái tartoznak hozzá, a Ski Amadé része.

Már első látásra beleszeret az ember a környékbe, az égig nyújtózó hegyek láttán a szava egész biztosan elakad. Nagyon kedvelt a síturisták körében a Hotel Berghof Mitterberg vagy a Das Hochegg, de a környező hotelekkel nem járhatsz rosszul, különösen, ami a panorámát és az elhelyezkedést illeti - de wellnessben itt sem állnak rosszul a pályaszállások.

Ausztria csakugyan tele van csodás síterepekkel és pályaszállásokkal, ahova a képeket látva az ember legszívesebben azonnal elindulna, és szíve szerint a hazaérkezést is kitolná egy-két héttel.

Stájerország falvait csak imádni lehet

Stájerország tündéri kis falvai megérik az utazást télen és a síszezon után is, hiszen rengeteg szépséget tartogatnak.

(Borító- és ajánlókép: Ski Amadé, Christoph Oberschneider.)

Ezt is szeretjük