3 óra alatt elérhető Budapesttől Burgenland kincse: varázslatos tavi kaland és kisvárosi időutazás vár

Magyarország szomszédságában egy rejtett drágakő Burgenland, mely a kalandok, a gasztronómia és a kultúra szerelmeseinek egyaránt tartogat meglepetéseket.

eisenstadt esterházy kastély

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ausztria kedvelt úti cél minden magyar számára az év bármely hónapjában. A kora tavaszi időszakban vannak, akik egy gyors, kiadós városnézéssel egybekötött vásárlós napra ugranak át a fővárosba, Bécsbe, mások ilyenkor a magaslati kirándulóhelyeket veszik célba. Ám szomszédos országunknak van egy ritkábban látott arca is, amely tökéletes helyszíne lehet akár egy családi hétvégének vagy egy hosszabb kikapcsolódásnak is. Burgenland igazi rejtett drágakő, és csak háromórányi autóútra van Budapesttől.

Az Österreich Werbung Ausztria nemzeti turisztikai szervezete meghívására három éjszakát tölthettem az egykor Magyarországhoz tartozó mesebeli vidéken, ahol a gasztronómia, kikapcsolódás, kultúra és mozgás kéz a kézben járnak.

Spaélmény és kalandok az üdülőközpontban

A Fertő-tavi Nemzeti Park környékén a természet és a pihenés, a spaélmények egyaránt elérhetők. A St. Martins Therme & Lodge a szomszédságban épült meg, és a Lodge elnevezéshez híven biztonságos, fényűző kiindulópontja lehet a kalandoknak és felfedezéseknek. A belső tereit a pompa jellemzi, de amint kilép az ember az ajtón, bepattanhat a helyi ranger autójába, és máris kezdetét veszi a hotel egyik szafarija, ahol egy teljesen más világ tárulhat elé.

A túrán a madármegfigyelésé is lehet a főszerep. Teljesen átszellemül az ember, amikor távcsővel a nyakában kémleli a horizontot, hogy felfedezze a vadvilágot. Gyönyörű állatokat pillanthat így meg a vadonban: égboltot átszelő nyári ludat, mocsárban portyázó szürke gémet és mezőn vadászó barna réti héját is.

A kalandok kipihenésére és teljes feltöltődésre szolgálhat a szálloda termálfürdőrésze. Ez a komplexum nem csak a vendégek számára látogatható, bárki betérhet, hogy csobbanjon egyet a hatalmas medencék egyikében, kikapcsolódjon a gőzfürdőkben, vagy felpezsdítse a vérét a szaunákban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Burgenland hamisítatlan borvidék, borászatok egész sora várja azokat, akik végigkóstolnák a régióra jellemző nedűket a különlegestől az extravagánson át egészen a családiasig - mindenki megtalálhatja a maga kedvencét.

A Pinetz borászatban egy nem mindennapi fúzióval ismerkedhetnek meg a vendégek: isteni borok és tündéri alpakák. A hely tulajdonosa, Mario egy dél-amerikai út során szeretett bele a négylábúakba, és úgy döntött, szüleitől örökölt földjén házasítja az állatsimogatás élményét a gasztronómiával. Az érdeklődők bemehetnek az alpakákhoz, megetethetik őket, majd amikor már teljesen feltöltődtek a cukisággal, végigkóstolhatják a tulajdonos által termesztett szőlőkből készült isteni borokat.

A történelem és a kultúra szerelmeseinek is tartogat jó pár csemegét Burgenland. A Rust Seehotelből is könnyen felfedezhetők a környező városkák, Rust és Eisenstadt. Ha utóbbiba látogat el az ember, az Esterházy-kastély kihagyhatatlan nevezetesség.

Időutazás Eisenstadt és Rust utcáin

Bár az épület eredetije hosszú múltra tekint vissza, a jelenlegi formájában Charles Moreau építész tervei alapján neoklasszicista stílusban újjáépült Esterházy-kastély lenyűgöző szépségű. A teljes átszellemülés érdekében az épülettel szemközti Henrici étteremben bárki megkóstolhatja a híres-neves Esterházy-tortát, ami tökéletes megkoronázása lehet a napnak.

Eisenstadt és Rust utcáit járva az ember úgy érezheti, mintha időutazáson venne részt. A macskaköves utak, apró házikók és lenyűgözően szép templomok mindenkit visszarepítenek a múltba. 

Alsó-Ausztria és a Kamptal borvidék

Burgenlandhoz hasonlóan ez a vidék is alig háromórányi autóútra fekszik Budapesttől, de a központját, St. Pöltent nagyon kényelmesen, vonattal is el tudod érni szintén a fővárosból.

(Képek: Femina/Szántó Nóra, Getty Images.)

Ezt is szeretjük