Kattintás, megosztás, és jár az ingyen repülőjegy? A Wizz Air figyelmeztet a csalásra
A Wizz Air nevét használják a csalók.

repulo
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az interneten sokan visszaélnek mások jóhiszeműségével, naivitásával, így állandóan lehet találkozni csalásokkal, melyek miatt akár komoly anyagi kárt is elszenvedhetsz. 

Egy különösen pofátlan átverés során ingyen repülőjegyeket ígérnek a csalók, méghozzá egy ismert és megbízható márka nevét használva. Mutatjuk, hogyan ismerd fel őket!

Repülőjegyes átverés

A Facebookon vírus módjára terjedő átverés egy olyan oldalra kalauzolja a megtévesztett embereket, mely hasonlít a Wizz Air sajátjára. A csalók nemcsak a légitársaság nevében hirdetik az akciót, de a márkajelzéseket és a cég színeit is sok helyen használják, így első ránézésre nem feltétlenül nyilvánvaló minden.

A jegyek megszerzéséhez néhány - faék egyszerűségű - kérdésre kell felelni, majd az oldal közli, hogy sikerült megnyerned kettőt a megmaradt néhány jegy közül. Ezek megszerzéséhez le kell tölteni az oldalon felkínált két kupont, végül köszönöm Wizz Air szöveggel Facebook-posztban meg kell osztani az átverős oldalt, hogy az másokat is elérhessen. Az állítólagos kupont tartalmazó PDF letöltését senkinek sem ajánljuk, ez ugyanis vírust tartalmazhat!

A Wizz Air hivatalos Facebook-oldalán közzétett közleményében óva int mindenkit a csalástól, és arra kéri vásárlóit, hogy mindig a hivatalos oldalon keresztül tájékozódjanak az aktuális akciók hitelességéről.

A szinte hihetetlenül jónak tűnő ajánlatok és az igen nagy értékű - több ezer forintos - ajándékok esetében mindig érdemes gyanakvónak lenni, és nemcsak alaposan végigolvasni, mik a feltételek, de az oldal valódiságát is ellenőrizni. Jó ötlet például a márka nevét beütni a Google-be, ez ugyanis szinte kivétel nélkül a hiteles információkkal szolgáló hivatalos oldalt sorolja legelőre. Ha a csalók éppen nem egy másik márka neve mögé bújnak, akkor a nevükre keresve jó eséllyel találsz az átverésekről szóló cikkeket.

Ezt is szeretjük