Az utazás legfontosabb kelléke, és nem csak a fotózás miatt - Ezerszer könnyebb így nyaralni (x)
Applikációk és további tippek az egyszerűbb az okostelefonnal való nyaraláshoz.

beach photo hand-huawei-covercsere
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Ipsos piac- és közvélemény-kutató cég a Huawei megbízásából készített nyári felméréséből kiderült, hogy az okostelefon ma már több kütyüt is kivált a nyári utazók kelléktárában, és a vakáció legfontosabb kelléke lett. A kutatás 12 kelet-, közép- és észak- európai ország - többek között Magyarország - felhasználóinak bevonásával készült. A válaszadók 94%-a többnyire okostelefonnal örökíti meg a nyaralás pillanatait, 70%-uk pedig már okoskészülékén böngészi a térképeket. Szóval indulás előtt nem árt, ha felszabadít az ember némi tárhelyet a telefonon, és letölt pár fontos alkalmazást. Azaz éppúgy összekészíti a telefonját a nyaralásra, mint a bőröndjét.

Az utazási szokások rengeteget változtak az évek során. Korábban a turisták nehéz bőröndökkel, kisebb-nagyobb extra táskákkal indultak útnak, melyek magnót, hangszórókat, GPS-eszközöket, kamerát vagy úti okmányokat, foglalási papírokat, térképeket rejtettek. A bőrönd maradt, de sok mást már az okostelefonodban is magaddal vihetsz. Így nem kell például extra díjakat fizetni a plusz csomagok szállításáért, ha repülővel utazol. 2017-ben már okosabban, egyszerűbben indulhatsz útnak. 

Fényképezőgép a telefonodban

A Huawei nyári felmérése alapján a kelet-, közép- és észak-európaiak 49%-a elmegy nyaralni 2017-ben. A kutatás szerint a magyarok 23%-a külföldön, 54%-a belföldön, 23%-uk pedig külföldön és belföldön is nyaral idén. A városnézésnél, a hegyekben, a tenger vagy a Balaton partján mindig jó, ha kéznél van egy kamera, amellyel meg lehet örökíteni a szabadság felejthetetlen pillanatait. Ma már számos telefonba beépített, vagy letölthető fotós applikáció, és jobbnál jobb kamerájú okostelefonok érhetőek el. A kutatás szerint a fényképezőgépek kezdenek kiszorulni: a magyarok 95%-a okostelefonnal fotóz a nyaralás alatt.

Kell a hely

Annál nincs is bosszantóbb, mint egy fénykép elkészítésekor szembesülni azzal, hogy nincs hová menteni, elfogyott a tárhely, törölni kell valamit, hogy egy új emléket megőrizhess a készülékeden. Utazásnál tehát az okospoggyász elengedhetetlen kelléke a memóriakártya, amire annyi képet és videót készíthetsz és menthetsz, amennyit nem szégyellsz. A felmérés adatai szerint a magyar válaszadók 64%-a menti le az adatait külső eszközökre, de csak 20%-uk használ plusz memóriakártyát.

1080x1080 vizisi-huawei

Indulhat a letöltés 

Régebben az ember úgynevezett utazóbukszával ment nyaralni - egy hatalmas, tulajdonképpen külön hordtáskát igénylő tárcával, amibe belepakolt mindent a repülőjegyektől az úti okmányokon át a szállodai visszaigazolásig és a környék térképéig. Az utazó hóna alatt ott lapult egy útikönyv, amit minden sarkon böngészni kellett, hogy akkor ez vajon az az étterem, ami öt csillagot kapott, vagy az, amitől óva intenek? Ezen ma már csak mosolygunk, és inkább indulás előtt letöltjük a megfelelő szállás- és étteremkereső, és -értékelő alkalmazásokat, ahogy a felmérésben részt vevő magyarok 58%-a is. A  honfitársaink által leginkább preferált alkalmazások vakáció alatt a Booking.com, az Instagram és a Tripadvisor.

tengerdelfin-huawei-1080x1080 logo

A GPS-t már nem visszük

Az okostelefon nemcsak a fényképezőgépet, hanem a GPS navigációs eszközöket is képes helyettesíteni egy jó autós tartóval a kocsiban. A 2017-es okospoggyászban már nincs papíralapú térkép, de navigációs készülék sem – a mobiltérkép viszont az egyik legfontosabb dolog a telefonban. A magyarok 78%-a a telefonját használja navigációra utazás során, 59%-uk pedig a térképek offline verzióját is letölti, így optimalizálva a roaming költéseket.

A lényeg, hogy sokáig bírja

Az Ipsos-felmérés egyik fontos tapasztalata, hogy a magyar felhasználók 79%-a szerint az okostelefon legfontosabb tulajdonsága, hogy kitartó legyen, és ne hagyja cserben tulajdonosát a fontos pillanatokban. Ennek megfelelően a piac egyik legkelendőbb kiegészítője a külső akkumulátor, amely a magyarok 32%-a szerint elengedhetetlen a nyaraláshoz. 

huaweitenger copy

Így készítsd össze az okospoggyászt:

  • Ellenőrizd, hogy van-e elég tárhely a telefonodon, és szabadulj meg a felesleges és helyigényes tartalmaktól!
  • Töltsd le a fontos utazási alkalmazásokat! (Például: offline térkép, szállás- és étterem-értékelő appok, turistainformációs appok, offline zenelejátszási listák.)
  • Hagyd otthon az olyan eszközeidet, amelyek csak egy célra jók, és helyettesíthetők egy telefonnal!
  • Vigyél magaddal külső áramforrást!
  • Utazz!
  • Pihenj!
  • Fotózz!

Tudj meg többet a Huawei készülékekről!

Ezt is szeretjük