Adventi kisvasutak Magyarországon, ahol varázslatos ünnepi hangulatban roboghatsz
Ezek a feldíszített kisvasutak Mikulás-programmal is készülnek a vendégeknek.

17419433 d1ec95cadcebf646eb24a767685998bd xl
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kisvasutazás egyik legnagyobb vonzereje, hogy festői természetben roboghatunk, így az egésznek van egyfajta nosztalgikus hangulata. Azonban nem csak nyáron éri meg vonatra szállni!

Négy olyan adventi kisvasutat gyűjtöttünk össze, amelyek december elején ünnepi díszbe öltöznek, és külön programokkal készülnek a látogatók számára. Garantáltan segítenek abban, hogy az ember ünnepi hangulatba jöjjön! 

Lillafüredi Mikulásvonat

A lillafüredi vasútvonal a Bükk hegyvidékén húzódik, így meredek hegyoldalakon és csodás völgyeken keresztül visz az útja. A vonatozás a téli tájon keresztül talán még fantasztikusabb élményt nyújt, így mindenképp érdemes jegyet váltani rá. A lillafüredi vagy más néven diósgyőri Mikulásvonat feldíszített és fűtött mozdonyát immár 17. éve állítják a sínekre: december 15-ig közlekedik, a kiindulási és végpont a miskolci Dorottya út állomás.

Nagybörzsönyi Mikulás Expressz

A Nagybörzsönyi Erdei Vasút az ország egyetlen olyan kisvasútja, amelyet teljes egészében önkéntesek működtetnek. A csodaszép börzsönyi erdőkön és völgyeken keresztül zakatoló vonat most téli arcával varázsolja el a látogatókat: december 7-én és 8-án közel kétórás programmal várják a látogatókat. A jegyet a helyszínen lehet megvásárolni - akárcsak az ott árusított Mikulás-csomagokat is -, ám előzetes regisztráció szükséges.

Mikulás Expressz, Budapest

A Mikulás Expresszt idén már huszadik éve indítják útjára a Nyugati pályaudvar és a Vasúttörténeti Park között. A Parkban interaktív műsorral készülnek a gyerekeknek, de lesz még kézművesprogram is, és persze maga a Mikulás is tiszteletét teszi az eseményen. Újdonság idén, hogy a kerti vasút is zakatolni fog, amire díjmentesen szállhatnak a vendégek. Sőt, sétálójegyet is válthatnak az érdeklődők, ami a vonatozásra ugyan nem jogosít, de a Vasúttörténeti Parkba és a Mikulás-előadásra igen. December 6-án, 7-én és 8-án, péntektől vasárnapig jár a Mikulás Expressz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Vál-völgyi Mikulásvonat

A Vál-völgyi Kisvasút is kitesz magáért az idei advent során: a mozdonyokat ünnepi kivilágításba öltöztetik, a gyerekeknek pedig számos programmal készülnek, melyen természetesen a Mikulás manói is részt vesznek majd. Sorra kerül többek közt a mézeskalács-díszítés, a rénszarvaskvíz és a mesevetítés is. A Vál-völgyi Mikulásvonat december 6. és 8. között szállítja az utasokat.

A Bükki Nemzeti Park csodái

A Bükki Nemzeti Park az ország egyik legszebb területe, megéri felfedezni a látványosságait. Képeken mutatjuk, mit nem szabad kihagyni, ha a környéken kirándulsz!

(Borítókép forrása: Nohab / Indafotó)

Ezt is szeretjük