Barangold be a Bükki Nemzeti Park varázslatos vidékét: az Egri országút mentén számos csodát találsz

A Bükki Nemzeti Parkon keresztül haladni már önmagában gyönyörű, még jobb, ha van az embernek ideje megállni egy-két fontosabb látnivalónál!

Bükki Nemzeti Park látnivalói
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármely évszakban lebilincselő látványt nyújt a Miskolctól nem messze található Bükki Nemzeti Park. A lankás lejtőin magasodó fák minden egyes látogatás alkalmával más-más arcukat mutatják, és várják szelíden a túrázókat.

Az Északi-középhegység mesés tája a Bükk-vidék, ami 1977 óta Magyarország nemzeti parkjai közé tartozik. Itt található egy bükkös őserdő is, ahol több száz éves fák rejtőznek. A térség növény- és állatvilága igen gazdag, több veszélyeztetett faj is itt talált menedéket. De nem csak miattuk érdemes meglátogatni a varázslatos erdőt.

A Bükki Nemzeti Parkot átszelő Egri országút

Hajdanán a helybéliek közlekedését, illetve a nemzeti parkon való áthaladást nagyban megkönnyítette az Egri országút, amit még az 1900-as években építettek. Jelenleg 49 kilométer hosszan húzódik, Miskolc és Eger városát köti össze. Mára már sokan inkább az autópályát választják a kanyargós, szerpentines út helyett, ami gyakran a fák között kanyarog. Ám a kalandos út jóval több kincset rejt magában, mint a sima sztráda.

(Borító- és ajánlókép forrása: Országalbum/murjen.)

Ezt is szeretjük