A legszebb tóparti strandok itthon, ahol tökéletes a kikapcsolódás

Szerintünk

A strandolás kihagyhatatlan nyári program. Íme, a mi kedvenc helyeink.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen csábítóak is a mediterrán tengerek, a magyar tóparti pihenésben van valami megfoghatatlan varázs és nosztalgia, mely megunhatatlanná teszi a hazai turisták körében is. Ha lángosillatra, felhőtlen kikapcsolódásra és a természet közelségére vágysz, ne hagyd ki szerkesztőségünk kedvenceit se!

Balatonboglári strand
Naplemente a boglári strandról

Andi kedvence: balatonboglári strand

Gyerekkori emlékeim miatt a balatonboglári szabad strand a kedvencem. Ez számomra nem csupán a vízben és napfényben való fürdőzési lehetőséget jelenti, hanem a régi nyarak emlékét is, melyekhez számtalan boldog pillanat kötődik.

Szeretem a móló tövében álló hajót, a víz előtt hosszan elterülő füves parkot, melyet mára csodaszépen kiépítettek, a közvetlen közelben lévő központban sétáló turisták látványát, az onnan áradó finom illatokat és a hangos beszélgetéseket.

De a legnagyobb kedvencem a vihar után tett séta a kihalt parton, amikor egyedül élvezhetem a Balaton magával ragadó, romantikus szépségét.

Margó kedvence: abádszalóki strand

Biztosan az is közrejátszik benne, hogy hazahúz a szívem, de ha tópart, akkor én az abádszalóki strandra gondolok.

Van valami ellenállhatatlan kisvárosi báj abban, ahogyan a máskor álmos kistelepülés lakói a nyári napsütésben vendéglátósokká változnak, majd jégkását és lángost kínálnak az itt nyaralóknak.

A legnépszerűbb nyaralóhelyek Magyarországon

Nézegess képeket!

Elolvasom

A Tisza-tó különleges élővilága messze földön híres, emellett az, aki a napozásnál aktívabb kikapcsolódásra vágyik, jet-skire pattanthat vagy vitorlázhat, de a hatalmas éjszakai bulikat és koncerteket sem érdemes kihagyni, ahol együtt szórakoznak az itt nyaralók és a környező falvak fiataljai - Abádszalók az egynyári, de annál édesebb szerelmek paradicsoma.

Ha pedig ennél csendesebb vagy romantikusabb időtöltésre vágyik egy itt nyaraló, a tópart eldugottabb részein is fel lehet keresni - fürödni itt ugyan tilos, de még sehol máshol nem láttam olyan szép naplementét, mint a Tisza-tó partján, a fák alatti sziklákon ülve.

Abádszalóki strand
Zamárdi strand

Emese kedvence: zamárdi strand

Felnőttként szerettem meg Zamárdit egy barátnőm meghívásának jóvoltából - vagyis kihagytam az összes legendás gyerektábort. Az tetszett meg benne, hogy kevéssé szippantotta be a Balaton-partra oly jellemző kommercializálódás, inkább megőrizte kisvárosias jellegét.

A vízpartot sem foglalták el szállodák és fizetős strandok. Zamárdi strandja praktikus, mert közel van Pesthez, és igazi pihenőhely, ha valaki inkább csöndre és nyugalomra, mint zajos bulizásra vágyik - nem véletlenül tartják a családosok nyaralóhelyének. Igaz, hogy nagyon sokat kell befelé gyalogolni a vízben, mire nem ér le a láb, de a strand barátságos, nem túlzsúfolt, és remek kilátás nyílik az északi partra.

Mariann kedvence: szelidi strand

Egyik kedvencem a szülővárosomtól, Kalocsától mintegy 18 kilométerre, Dunapatajnál elterülő Szelidi-tó, mely nemcsak a környékbeliek körében népszerű, hiszen hazánk ötödik legnagyobb tavát a fővárosiak közül is sokan ismerik. A déli oldalán két strand is várja a fürdőzni vágyókat, melyek közül a kisebbik teljesen ingyenes, de a nagystrandon sem kell vagyonokat fizetni, viszont csúszda, játszótér és homokos röplabdapálya várja az aktív pihenés híveit, továbbá csónakázásra és vízibiciklizésre is van lehetőség. Ideális családoknak és fiataloknak egyaránt, hétvégenként pedig pezsgő éjszakai élet várja a szórakozni vágyókat.

A Szelidi-tó
A Balaton a györöki partjon

Eszter kedvence: balatongyöröki strand

Érdekes, hogy, bár gyerekkoromban nem voltam oda érte annyira, az elmúlt években Balaton-rajongó lettem. Az északi partot kedvelem, mert imádok úszni, abszolút kedvencem pedig a balatongyöröki strand. Általában nincsenek olyan sokan, hogy ne lehetne megmozdulni a parton és a vízben, valamint épp elég büfé található itt ahhoz, hogy ne kelljen félórákat sorban állni.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

És van egy különös bája is a helynek: legalább 15 éve minden nyáron ugyanaz a bajuszos, fehér köpenyes, napszemüveges férfi megy körbe egy fonott kosárral, azt kiabálva, hogy „Friss főtt kukorica! Mais!” Nem mellékesen pedig a balatongyöröki Szépkilátóról nyílik az egyik leggyönyörűbb panoráma a magyar tengerre.

Képek: www.orszagalbum.hu, csorita, Hajci, merkart, kriger01, taa103, janopticeye.

Ezt is szeretjük