A legszebb horvát tengerpartok
Nyaralás 20 ezer forint alatt
Ha Horvátországban akarsz nyaralni, viszont szűk a kereted, ezeket a tengerparti helyeket válaszd!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tengerparti nyaralásra vágysz, de nincs több százezer forintod az útra, nagy a valószínűsége, hogy Horvátország jut eszedbe elsőként. Ha már jártál itt, biztosan visszavágysz, ha pedig még nem, elég átlapoznod néhány útikalauzt és fotót, hogy meggyőződj arról, nincs is ideálisabb hely egy olcsó, mégis feledhetetlen nyaraláshoz. Ráadásul a pénzedért azt kapod, amire vágysz: pezsgő kulturális élet vagy eldugott kis falu az öbölben, Horvátországban megtalálod, ami az álomnyaralásodhoz kell.

Dubrovnik
Opatija
Vrsar

Az Adria gyöngye

Így nevezik a horvátok Dubrovnikot, a várost, mely a horvát művészet, nyelv és irodalom egyik fellegvára. Dubrovnik a 15-16. században élte virágkorát, központja is - mely 1979 óta a Világörökség részét képezi - az ennek megfelelő hangulatot tükrözi.

A város lakói igen aktív kulturális életet élnek, a gyönyörű tengerparti sétányok és strandok mellett pedig múzeumok is szép számmal várják az érdeklődőket: a katedrális kincstárában az arany és ezüst kegytárgyak mellett egy Raffaello- és egy Tiziano-festményt is őriznek, a Szent István-erődben berendezett tengeri múzeumban 27 akváriumot töltöttek meg halakkal, kagylókkal és korallokkal, míg a ferences kolostor múzeumában egy 1317-ből származó orvosi műszergyűjteményt is szemügyre vehetsz.

Magyarként biztosan téged is büszkeséggel tölt el, ha meglátogatod a Szabó Lőrinc tiszteletére elhelyezett emléktáblát. A költő gyakran látogatott Dubrovnikba, és olyan nagyszerű művei születtek itt meg, mint a Beszélgetés a tengerrel vagy az Egy raguzai leanderhez.

Az apartmanok és hotelszobák árának felső határa természetesen itt is a csillagos ég, de egy tengerparti villában egy éjszakát akár már 11 euróért eltölthetsz, így egy hat éjszakás nyaralás sem kerül többe 20 ezer forintnál. A részletekért kattints ide!

A babérkoszorús város

Opatija, vagy ahogyan a magyarok emlegetik, Abbázia, az Isztriai-félsziget északkeleti részén található. A város egy babérfákkal körbevett ligetben bújik meg, sziklás tengerpartja nem egy festőt ihletett már meg. Neve apátságot jelent, ami a várost alapító bencések kolostorára utal. Sajnos ebből mára már csak az 1506-ban épült Szent Jakab-templom maradt meg, bár ez a robusztus építmény is feltétlenül megér egy látogatást.

Érdemes esténként andalogni egy keveset a strandsétányon, amit 100 évvel ezelőtt kezdtek kiépíteni, mára pedig csaknem 12 kilométer hosszú lett: a morajló tenger és a lemenő nap fénye mindenkire jó hatással van. Ha az egész napos strandolás és az esti séta után tartalmas szórakozásra vágysz, látogassátok meg a szabadtéri színházat, mely egyszerre 2000 nézőt képes befogadni.

A város fő bevételi forrása az idegenforgalom, így természetesen rengeteg szálláshely közül választhatsz, egy családias panzióban például már 9 euróért eltölthetsz egy éjszakát. A részletekért kattints ide!

Halászfalu az öbölben

Vrsar az Isztriai-félsziget apró kis halászfalva. Az itt lakók békéjére a hegy tetejére épült, hatalmas Szent Márton-templom vigyáz, ahová már csak azért is érdemes elzarándokolni, mert lélegzetelállító kilátás nyílik innen a környékbeli zöld szigetek és kék öblök sokaságára. A sikátorokkal szabdalt óváros, a teraszokra épült középkori házikók, az ugyancsak középkori várfal- és bástyamaradványok és persze a mindig mosolygós, vendégszerető helyiek teszik igazán feledhetetlenné a domboldalban töltött nyaralást.

Ráadásul a félsziget más részeihez képest a turista is jóval kevesebb, így, aki a természet közelségére és vidéki hangulatra vágyik, annak elképzelni sem lehet jobb helyet Vrsarnál. És, ha már természet: Vrsarban található Európa egyik legnagyobb és egyben legrégebbi nudista strandja.

Az 1000 éves település lakói óvják a hagyományaikat, így egy-egy fogadóba, étterembe betérve kipróbálhatod az autentikus isztriai konyha ízeit. A hagyományőrzés mellett azonban az itteniek a modern művészetek felé is nyitottak, az évenként megrendezett szobrász-alkotótábor munkáival szerte a városban találkozhatsz.

Szállóhelyeket tekintve néhány kisebb hotel és jó néhány magánszállás közül választhatsz, de a legtakarékosabb megoldás, ha kempingezel. A folyóvízzel és árammal felszerelt Camping Tina már 8 eurótól kínál
lakókocsi- vagy sátorhelyeket. A részletekért kattints ide!

OLVASD EL EZT IS!

korfu fa
  • horvátország
  • görögország

Ékszerdoboz szigetek az Adrián

balls pyramid
  • ausztrália
  • sziget

Az utolsó paradicsom

Ezt is szeretjük