A legolcsóbb város lett a magyar hely: a hivatalos eredmény szerint
Egy brit felmérés első helyen említi Budapestet, ami nagyon jó lehet az országnak.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A brit posta éves felmérése szerint Budapest lett a legkedvezőbb utazási célpont - adta hírül az MTI a Magyar Turizmus Zrt. online hírlevelére hivatkozva.

A brit posta minden évben elkészíti azt a felmérést, amelyből kiderül, hogy a brit turisták számára mely városok a legkedvezőbb árfekvésűek, illetve az angol font mely országokban éri a legtöbbet.

A felméréshez adatok szolgáltatásával járult hozzá a Magyar Turizmus Zrt. londoni képviselete és budapesti központja.

Budapest az első helyen

A Post Office Travel Money éves City Cost Barometer összeállításáról készült hivatalos sajtóanyagokban első helyen említik Budapestet mint legjobb választást a city-break desztinációk között, a fonttal fizető brit utazók számára.

A felmérés összehasonlítja azokat a tipikus költségeket, amelyek egy városlátogató út során felmerülhetnek, például egy pohár bor, egy üveg sör, egy kávé, a múzeumi belépők, a repülőtéri transzfer vagy éppen a szállás ára.

Ezek és a forint-font árfolyam stabilitás alapján az európai városok közül 2013-ban Budapest lett az első helyezett, vagyis ez a város nyújtja a legjobb ár-érték arányú szolgáltatást a 25 vizsgált hely közül.

A felmérés megállapítása szerint a magyar főváros árai átlagosan több mint háromszor alacsonyabbak Európa legdrágább városainak - Stockholm és Koppenhága - árainál.

Ez jót tesz a magyar idegenforgalomnak

A Post Office sajtóközleményének kiküldése nyomán számos nagy brit médium is közölt híreket a felmérés eredményeiről, Budapestet is megemlítve.

A publikált cikkek a Post Office tájékoztatása szerint 44 ezer font hirdetési értéknek felelnek meg az országos médiumokban és 25 ezer font értéknek a regionális közlésekben, ami összesen 21,8 millió forintot tesz ki - derül ki a hírlevélből.

Mit mutatnál meg először Budapesten egy külföldi turistának?

Ezt is szeretjük