A 10 legnépszerűbb nyaralóhely 2011-ben
Az irodák ajánlatai szerint idén ezek lesznek a legnépszerűbbek.

Dia

 	Zakynthos, Görögország 	A görögországi Jón-szigetek egyik legszebb tagja, Zakynthos gyönyörű, homokos partjai, hatalmas fehér sziklái és a közöttük meghúzódó rejtett öblök miatt számít népszerűnek a turisták körében. Annak ellenére, hogy igazi egzotikus paradicsomi nyaralást kínál a sziget felkeresése, már korántsem tartozik a legdrágább úti célok közé. 	Kapcsolódó galéria: 	A legszebb görög szigetek »

Zakynthos, Görögország

A görögországi Jón-szigetek egyik legszebb tagja, Zakynthos gyönyörű, homokos partjai, hatalmas fehér sziklái és a közöttük meghúzódó rejtett öblök miatt számít népszerűnek a turisták körében. Annak ellenére, hogy igazi egzotikus paradicsomi nyaralást kínál a sziget felkeresése, már korántsem tartozik a legdrágább úti célok közé.

Kapcsolódó galéria:
A legszebb görög szigetek »

Dia

 	Korfu, Görögország 	A Jón-tengeren fekvő görög sziget az egyik legmesésebb úti cél a mediterrán térségben. Valódi kis paradicsom, mely amellett, hogy az itt élő Gerald Durrellt is megihlette - itteni élményeinek köszönhető a Családom és egyéb állatfajták -, Sziszi is itt rendezte be magának palotáját. Az Achilleon ma is Korfu egyik legfőbb nevezetessége.

Korfu, Görögország

A Jón-tengeren fekvő görög sziget az egyik legmesésebb úti cél a mediterrán térségben. Valódi kis paradicsom, mely amellett, hogy az itt élő Gerald Durrellt is megihlette - itteni élményeinek köszönhető a Családom és egyéb állatfajták -, Sziszi is itt rendezte be magának palotáját. Az Achilleon ma is Korfu egyik legfőbb nevezetessége.

Dia

 	Málta 	A dél-európai szigetország a Földközi-tenger középső részén, Szicília és Afrika között fekszik. Mediterrán üdülőhelyként a hazai turisták körében is egyre népszerűbb, hiszen minden megtalálható itt, ami a tökéletes nyaraláshoz kell, legyen szó gyönyörű tengeröblökről, ősi, misztikus romokról vagy épp középkori látnivalókról.

Málta

A dél-európai szigetország a Földközi-tenger középső részén, Szicília és Afrika között fekszik. Mediterrán üdülőhelyként a hazai turisták körében is egyre népszerűbb, hiszen minden megtalálható itt, ami a tökéletes nyaraláshoz kell, legyen szó gyönyörű tengeröblökről, ősi, misztikus romokról vagy épp középkori látnivalókról.

Dia

 	Split, Horvátország 	Horvátországban az élet igazán Közép-Dalmáciában zajlik, egy ideje pedig minden út Splitbe vezet, talán ez a város nevezhető a legnépszerűbb úti célnak az országban. Split legfőbb látnivalói közé tartozik világ egyik legtökéletesebben fennmaradt római kori palotája, valamint a tengerparti sétány, melyen szinte mindig zajlik az élet. 	Kapcsolódó cikk: 	3 gyöngyszem tengerpart város Horvátországban »

Split, Horvátország

Horvátországban az élet igazán Közép-Dalmáciában zajlik, egy ideje pedig minden út Splitbe vezet, talán ez a város nevezhető a legnépszerűbb úti célnak az országban. Split legfőbb látnivalói közé tartozik világ egyik legtökéletesebben fennmaradt római kori palotája, valamint a tengerparti sétány, melyen szinte mindig zajlik az élet.

Kapcsolódó cikk:
3 gyöngyszem tengerpart város Horvátországban »

Dia

 	Sousse, Tunézia 	Sousse az afrikai ország, Tunézia harmadik legnagyobb városa. Az ókorban alapított település az Ezeregyéjszaka világát idézi, szűk utcácskák, bazárok és boltok százai tarkítják, emellett türkizkék tengerpart szegélyezi, melyet nyáron a magyar turisták is előszeretettel választanak úti célul.

Sousse, Tunézia

Sousse az afrikai ország, Tunézia harmadik legnagyobb városa. Az ókorban alapított település az Ezeregyéjszaka világát idézi, szűk utcácskák, bazárok és boltok százai tarkítják, emellett türkizkék tengerpart szegélyezi, melyet nyáron a magyar turisták is előszeretettel választanak úti célul.

Dia

 	Hurghada, Egyiptom 	Az egyiptomi zavargások ellenére az utazási irodák úgy tartják, a Vörös-tenger partján fekvő üdülőváros idén sem veszít népszerűségéből, köszönhetően annak is, hogy előbbiek miatt rendkívül olcsó utakat lehet ide foglalni. Mindemellett a mesés korallzátonyok, a közeli kis szigetek, illetve a helyi mecset és az akvárium miatt is érdemes idelátogatni.

Hurghada, Egyiptom

Az egyiptomi zavargások ellenére az utazási irodák úgy tartják, a Vörös-tenger partján fekvő üdülőváros idén sem veszít népszerűségéből, köszönhetően annak is, hogy előbbiek miatt rendkívül olcsó utakat lehet ide foglalni. Mindemellett a mesés korallzátonyok, a közeli kis szigetek, illetve a helyi mecset és az akvárium miatt is érdemes idelátogatni.

Dia

 	Alanya, Törökország 	A Földközi-tenger partján elterülő, népszerű török üdülőváros hosszú évek óta a magyarok egyik nagy kedvence, köszönhetően a mediterrán éghajlatnak, a természeti szépségeknek és a történelmi látnivalóknak. Az egykori kikötőváros festői elhelyezkedéséhez a fölé magasodó Torosz-hegység fokozza még tovább.

Alanya, Törökország

A Földközi-tenger partján elterülő, népszerű török üdülőváros hosszú évek óta a magyarok egyik nagy kedvence, köszönhetően a mediterrán éghajlatnak, a természeti szépségeknek és a történelmi látnivalóknak. Az egykori kikötőváros festői elhelyezkedéséhez a fölé magasodó Torosz-hegység fokozza még tovább.

Dia

 	Opatija, Horvátország 	A pálmafákkal övezett villák, az erdős partot szegélyező, évszázados szállodák is tanúskodnak arról, hogy Opatija hosszú évek óta a horvát tengerpart egyik legnépszerűbb üdülőhelyének számít. A meredek, tengerre néző hegyre épült városból továbbá gyönyörű kilátás nyílik a Kvarner-öbölre, ami szintén az egyik legkedveltebb úti céllá teszi a környéken. 	Kapcsolódó cikk: 	A legszebb horvát tengerpartok »

Opatija, Horvátország

A pálmafákkal övezett villák, az erdős partot szegélyező, évszázados szállodák is tanúskodnak arról, hogy Opatija hosszú évek óta a horvát tengerpart egyik legnépszerűbb üdülőhelyének számít. A meredek, tengerre néző hegyre épült városból továbbá gyönyörű kilátás nyílik a Kvarner-öbölre, ami szintén az egyik legkedveltebb úti céllá teszi a környéken.

Kapcsolódó cikk:
A legszebb horvát tengerpartok »

Dia

 	Napospart, Bulgária 	Napospart térsége Bulgária legmodernebb és legnagyobb nyaraló-, üdülő- és szállodaövezete, mely 2000 óta tartó felvirágzásának köszönhetően újra népszerű a magyar turisták körében. A napsütés és a tengerparti hangulat itt is adott, ráadásul jóval olcsóbban, mint akár Görögországban vagy az Adrián.

Napospart, Bulgária

Napospart térsége Bulgária legmodernebb és legnagyobb nyaraló-, üdülő- és szállodaövezete, mely 2000 óta tartó felvirágzásának köszönhetően újra népszerű a magyar turisták körében. A napsütés és a tengerparti hangulat itt is adott, ráadásul jóval olcsóbban, mint akár Görögországban vagy az Adrián.

Dia

 	Kréta, Görögország 	A Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete egyre olcsóbb úti célnak számít, melyet a turisták történelmi látnivalói - Knósszosz -, illetve természeti adottságai, a hegyekkel és termékeny fennsíkokkal szabdalt táj, a mesés tengerpartok és a Szamária-szurdok miatt is előszeretettel keresnek fel. 	Kapcsolódó cikk: 	Borzongató fotókon a leprások szigete »

Kréta, Görögország

A Földközi-tenger ötödik legnagyobb szigete egyre olcsóbb úti célnak számít, melyet a turisták történelmi látnivalói - Knósszosz -, illetve természeti adottságai, a hegyekkel és termékeny fennsíkokkal szabdalt táj, a mesés tengerpartok és a Szamária-szurdok miatt is előszeretettel keresnek fel.

Kapcsolódó cikk:
Borzongató fotókon a leprások szigete »

Ezt is szeretjük
Fotó: