A zen kertben pihenő macska a megtestesült nyugalom: a teljes békesség és harmónia ül ki az arcára
Úgy tűnik, a zen kert kellős közepén pihenő macskát maximálisan áthatotta a hely hangulata.

zen kert
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A japán zen kertek célja, hogy harmonikus kialakításukkal az odalátogatókat megnyugtassák, és tökéletes körülményt teremtsenek a zavartalan meditációhoz.

Úgy tűnik, nem csak az emberekre hat a kertek relaxációs hangulata. A Twitteren megjelent poszt arról árulkodik, hogy akár az állatokat is átjárhatja a helyiség szelleme. 

Lepihent a macska a zen kertben

A környék egyik macskája annyira ellazult, hogy el is bóbiskolt a precízen kialakított kőkert kellős közepén. A Tokióban található Kuhonbutsu Jōshinji Jōdo buddhista templom gyönyörű zen kertje a helyi szerzetesek meditációs szertartásaihoz épült, ami cseppet sem zavarta meg a betolakodót abban, hogy ő is kihasználja a hely adottságait.

zen kert macska
Fotó: syu9ji2 / Twitter

A macskákat nem kell sokáig győzködni arról, hogy valahol lepihenjenek, ám egy ilyen kőkert békés atmoszférája minden bizonnyal némileg befolyásolhatta a kíváncsi jószágot. A vöröses foltos cica láthatóan teljes nyugalommal szundikált a megszentelt kertben. 

Tradicionálisan csak és kizárólag a kert gondozójának megengedett betenni egyáltalában a lábát az apró köves részre, hogy elkészíthesse a tökéletesen kidolgozott mintázatokat. Persze a macskák nem ismernek semmilyen törvényt vagy hagyományt, a fényképen megörökített szőrmók is mindössze egy kényelmes fekhelyként virtualizálta a szentelt földet.

A cikk az ajánló után folytatódik

A legtöbben házi macskának hiszik, pedig nem az: te látod a különbséget?

Ugyanúgy, ahogyan a kutyáknál, a macskafajták esetében is sok olyat találni, amelyek külsőre hasonlítanak egymásra, és nem biztos, hogy mindenki meg tudja különböztetni őket.

(Cikken belüli és ajánlóképek forrása: syu9ji2 / Twitter, borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük