Fotók! Yvette alaposan megtépázta az országot
Kiöntött a Balaton, elárasztva a déli parti települések utcáit, házait. Borsodban száznál is több embert evakuáltak otthonaikból.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerda délután érkezett meg Yvette, a ciklon, ami erős széllel, rengeteg csapadékkal és egyéb kellemetlen hatásokkal járt. A Balaton az erős szél miatt kiöntött medréből, több déli parti település utcái is víz alá kerültek. A Dunántúlon száz kilométer/órát is meghaladó széllökéseket mértek.

Csütörtök délután előbb a keleti országrészekben, majd péntekre fokozatosan a Dunántúlon is csendesedett a szélvihar. Csütörtök éjfélig egyes helyeken 20-30 milliméter csapadék is hullott, a hőmérséklet pedig csak kevés helyen érte el a 15 fokot.

Pénteken már búcsút int Yvette, de hétvégén is számítani kell némi csapadékra. Az Orzságos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő héten már nyárias idő lehet, akár 30 fokot is elérő csúcshőmérséklettel.

Megdöbbentő fotókon a májusi ítéletidő

Nyakunkon az Yvette ciklon, melyet komoly szélviharok és esőzések kísérnek. Érdemes komolyan venni a figyelmeztetéseket, hiszen a Dunántúlon akár száz kilométeres óránkénti sebességű széllökések is előfordulhatnak csütörtökön. 70 kilométer/órás sebességtől a szél komoly károkat okozhat, fákat dönthet ki, illetve a házak tetejét is megrongálhatja, ezért érdemes minél kevesebb időt az utcán tölteni.

Ezt is szeretjük