Már öten meghaltak! Képeken Chile a borzasztó földrengés után

Szökőár is lehet

Kedden 8,2-es erősségű földrengés volt Chilében.

Hatalmas, 8,2 erejű földrengés rázta meg Chile északi részét helyi idő szerint kedden este, az első földlökést minimum kilenc utórengés követte. A kutatók nem zárják ki, hogy egy újabb, akár még nagyobb erejű földrengés rázza meg a térséget. A földrengésnek öt halálos áldozata van. A rengés egészen 470 kilométerre kisugárzott, így Bolívia fővárosában, La Pazban is érezni lehetett a 4,5-ös erősségű földmozgást.

Azóta a cunami első hulláma is elérte az észak-chilei partszakaszt. A cunami-előrejelzés szerint a szökőár pusztítást okozhat az érintett partszakaszon, de a távolabb területekre is veszélyt jelenhet. A partszakaszon élő lakosok elhagyták otthonaikat, hogy biztonságba húzódjanak a cunami elől.

Attól függően, hogy milyen a tengerfenék domborzata a part közelében, óriási, akár kétméteres hullámok is kialakulhatnak. Az előrejelzés szerint hatalmas szökőár nem várható, kisebb mértékben viszont megemelkedhet a víz szintje az amerikai partoknál. Egyébként a valaha mért legsúlyosabb földrengés ugyancsak Chilében volt: az 1960-as, 9,5-es fokozatú földrengésben több mint ötezren haltak meg. Nézd meg képeken a keddi földrengés maradványait!

Modern kori gyerekrabszolgaság

Az ember hajlamos azt gondolni, hogy az ember- és a gyerekkereskedelem már csak a filmeken létezik a XXI. században. Az UNICEF kutatásából mégis az derül ki, hogy a rabszolgaság egy mai napig létező bűncselekmény. Világszerte ma nagyjából 21 millió emberrel kereskednek, és az ebből befolyt haszon összesen 32 milliárd dollár. Áldozatok szinte mindegyik földrészen vannak, a legtöbb Keleten, majd Afrikában, Dél-Amerikában, az Amerikai Egyesült Államokban és végül a Közel-Keleten.

Női ruhában kell táncolniuk a kisfiúknak

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük