Megdöbbentő fotókon a májusi ítéletidő
Orkán, jég és egyhavi csapadék két nap alatt
Így támad Yvette, a ciklon. Érdemes felkészülni rá.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyakunkon az Yvette ciklon, melyet komoly szélviharok és esőzések kísérnek. Érdemes komolyan venni a figyelmeztetéseket, hiszen a Dunántúlon akár száz kilométeres óránkénti sebességű széllökések is előfordulhatnak csütörtökön. 70 kilométer/órás sebességtől a szél komoly károkat okozhat, fákat dönthet ki, illetve a házak tetejét is megrongálhatja, ezért érdemes minél kevesebb időt az utcán tölteni.

Az egész országra vetítve 50-100 milliméter csapadék eshet le péntekig, ami egy átlagos hónap hozamának felel meg. Az eső mellett főleg csütörtökön kell egy-két centiméter nagyságú jégesőre is számítani.

Nem csak az utcán érdemes óvatosnak lenni. A katasztrófavédelem arra biztat, vegyük be az ablakpárkányokra és erkélyekre kihelyezett tárgyakat, cserepeket. Vihar közeledtével az elektronikus berendezéseket is érdemes áramtalanítani.

Szerda délre a viharzóna elérte a Balaton vonalát, Fonyódon 90 kilométer/órás széllökést is mértek. Csütörökre egyes déli partszakaszokon kiöntött medréből a Balaton.

Így tetőzött tavaly a Duna Budapestnél

A főváros a tetőzéssel még nem lélegezhetett fel, hiszen az apadás újabb tíz napot vett igénybe. Ilyenkor a fertőzésveszély is megnő, ezért kiváltképp óvatosnak kell lenni. A számtalan önkéntes mellett, akik éjjel-nappal töltötték a homokzsákokat, sok bámészkodó is naponta kiment a Duna partjára.

Ezt is szeretjük