XI. Egri Borszalon: kóstold meg Eger új borlegendáját
December 29-én
A 2011-es év az Egri Csillag bevezetéséről szól, ezért az idei Egri Borszalon színe a fehér.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2011-ben is egy különleges borászati rendezvényen vehet részt, aki az év utolsó hetében Egerbe látogat. Gál Tibor és Simkó Zoltán egri borászok ötlete alapján az Egri Bormíves Céh 2000 óta rendezi meg a polgári Magyarország hangulatát, világát megidéző miliőben az Egri Borszalont. A Borszalonon az Egerbe szilveszterezni vágyó látogatók egy polgári szalon keretében ismerhetik meg a legjobb egri borokat.

XI. Egri Borszalon

Az Egri Borszalonon felvonulnak az egri borvidék legjelentősebb borászai, akik
személyesen kóstoltatják meg a boraikat a közönséggel. Idén 30 egri borászat mintegy 90 bora kerül bemutatásra.

Egy-egy borpince a három legjobb borával mutatkozhat be az Egri Borszalonon: a szervezők célja, hogy a vendégek minden borász borát megkóstolhassák.

Ízelítő a kínálatból

  • Gál Tibor - Síkhegyi Pinot Noir 2006.
  • Bolyki János - Bolyki és Bolyki 2008.
  • St Andrea - Merengő Bikavér 2009.
  • Kőporos Simkó Borászat - Vörös Fekete 2008.

A személyes találkozók nemcsak a borok és a borászatok megismerésében fontosak, hanem a kulturált borfogyasztás terjesztésében is lényeges szerepet töltenek be.

A polgári szalon hangulatához méltón a borkóstolást kulturális programok is kísérik, idén Herceg Flóra, Moody Clauds és a Cabaret Band mutatkoznak be a lelkes borbarátoknak.

A 2011-es Egri Borszalon színe a fehér

Az Egri Borszalon minden évben egy-egy téma, szín, motívum köré szerveződik. Az elmúlt esztendő szalonja az 1920-as évek hangulatát idézte: korhű díszletekkel, jelmezekkel, fényekkel, újságokkal. Az egri borászok körében az idei a megújulás éve: Eger új borlegendájáról, az Egri Csillag bevezetéséről szól, ezért az idei Egri Borszalon színe a fehér.

Nemcsak a borászok öltözékében jelenik meg a fehér szín, hanem a szervezők az Egri Borszalon vendégeitől is elvárják, hogy fehér sálat, nyakkendőt, inget, blúzt viseljenek. Ezáltal nemcsak külső formájában válik egységessé az Egri Borszalon, hanem belső tartalmában is, ami Egerben az együvé tartozást, az együtt gondolkodást, a csapatmunkát hivatott jelezni.

XI. Egri Borszalon
Időpont: 2011. december 29. csütörtök, 18.00-24.00 óra
Helyszín: Hotel Eger – Park Konferenciaterme, Eger, Szálloda u. 1-3.
Jegy: A belépő 4 900 forint, ami korlátlan kóstolási lehetőséget és egy Egri Borszalon logójával ellátott ajándék poharat is magában foglal.
Ezt is szeretjük