Azonnal frissítsd a Windowst! Nagyon veszélyes biztonsági rést találtak

Erről minden felhasználónak tudnia kell!

Windows sebezhetőség
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Veszélyes biztonsági résre derült fény a Windowsban, melyen keresztül a hackerek egyszerűen megfertőzhetik rengeteg ember számítógépét. 

Windows sebezhetősége

Komoly sebezhetőségre bukkantak kiberbiztonsági szakemberek a Windowsban, ami miatt érdemes mielőbb frissíteni az operációs rendszert - írta meg a HVG a Gizmodo cikke alapján.

A Microsoft is megerősítette a biztonsági rés létezését. A hiba az összes jelenleg támogatott Windows-verziót érinti, így a Windows 10-et és 11-et is.

A hiba, melynek CVE-2024-30078 a kódjele, a vezeték nélküli kommunikációt érinti. A Forbes információi szerint, ha egy hacker hozzáfér ahhoz a wifihálózathoz, amire a felhasználó számítógépe csatlakozik, akkor átveheti a készülék felett az irányítást, rosszindulatú programokat telepíthet rá, vagy akár kémkedő vírusokkal is megfertőzheti. A frissítés ezért azoknak a Windows-felhasználóknak különösen égető, akik gyakran használnak valamilyen nyilvánosan elérhető hálózatot.

GettyImages-1237969321
Fotó: NurPhoto / Getty Images Hungary

A helyzet nagyon komoly, a súlyosságát a Common Vulnerability Scoring System nevű pontrendszer alapján 10-ből 8,8-ra értékelték a szakemberek. 

Ennek az az oka, hogy a támadást anélkül is végre lehet hajtani, hogy a felhasználót valamilyen interakcióra kéne bírni, például rávenni arra, hogy egy fertőzött e-mailben található linkre kattintson. 

A Windowst használó számítógépek ezért komoly veszélyben vannak a hotelekben, repülőtereken és egyéb nyílt hálózatokkal rendelkező helyszíneken. 

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Tudod, mit ábrázol az Instagram logója? 9 kérdés a közösségi oldalakról, amit kevesen tudnak

A közösségi médiához tartozó logókat jóformán nap mint nap látja az ember, de nem biztos, hogy felismeri őket, vagy tudja, hogy mit ábrázolnak.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük