Ilyenek a magyar csapat továbbjutási esélyei a tegnapi győzelem után: ekkor dől el a sorsunk

Reális esélye van a magyar csapatnak a továbbjutásra!

Magyar csapat továbbjutási esélyei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A magyar labdarúgó-válogatott megszerezte a németországi Európa-bajnokság A csoportjának harmadik helyét a Skócia elleni 1-0-ás győzelemmel. A továbbjutás esélye kedden vagy szerdán dől el. 

Magyar csapat továbbjutási esélyei

Az első kettők mellett a csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik kerül még a nyolcaddöntőbe. A magyarok három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel állnak, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőzniük pontszámmal vagy azonos pontszám esetén jobb gólkülönbséggel, írta a Tények.hu.

A B, C és F csoportban még van esély arra, hogy háromnál kevesebb ponttal zárjon a harmadik helyezett. 

A B csoport hétfői zárókörében ehhez az szükséges, hogy az egyformán egypontos Albánia és a vb-bronzérmes Horvátország legfeljebb döntetlent érjen el a már csoportgyőztes Spanyolország és a címvédő Olaszország ellen.

GettyImages-2158407521
Fotó: Anadolu / Getty Images Hungary

Kedden a C csoportban abban reménykedhetünk, hogy az angol csapat felülmúlja a kétpontos szlovénokat. A szerb-dán meccs azért nem hat ki a magyar csapat sorsára, mert az egyik mindenképpen, a másik pedig semmiképpen sem éri el a három pontot.

Az F csoportban szerdán az újonc georgiaiak nem nyerhetnek a csoportgyőztes portugálok ellen, a csehek pedig nem nyerhetnek a törökök ellen. 

A legjobb esélye akkor lesz Magyarországnak, ha a fent említett három csoportból legalább kettőben kedvezően alakulnak az eredmények, mert a D és E csoport harmadik helyezettje valószínűleg jobb lesz a magyarnál.

Előbbiben például Ausztriának legalább öt góllal ki kéne kapnia Hollandiától, miközben a már kiesett lengyelek nem nyerhetnek a vb-ezüstérmes franciák ellen.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Utóbbiban a szlovák-román és a belga-ukrán meccsen sem születhet döntetlen, emellett lehetőleg mindkét találkozón nagy arányú győzelemre lenne szükség, hogy a harmadik helyezettnek rosszabbá váljon a gólkülönbsége, mint a magyaroké, írta a cikk.

Ha továbbjut a magyar csapat, akkor három helyre kerülhetnek attól függően, hogy melyik négy csoportharmadik kerül be a legjobb 16 közé: vasárnap szembekerülhetnek Kölnben a spanyol, hétfőn Frankfurtban a portugál csapattal - vagy jövő kedden Münchenben az E csoport most még megjósolhatatlan győztesével. Utóbbi két opcióra van nagyobb esély. 

Tudod, mit ábrázol az Instagram logója? 9 kérdés a közösségi oldalakról, amit kevesen tudnak

A közösségi médiához tartozó logókat jóformán nap mint nap látja az ember, de nem biztos, hogy felismeri őket, vagy tudja, hogy mit ábrázolnak.

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük