Olyan, mint az Avatarban, a Maldív-szigeteken éjszaka a tenger: zseblámpaként világító lényektől ragyog a víz

A csodálatos part titka egy aprócska lény, mely fény kibocsátására képes.

GettyImages-522078955

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Tagadhatatlan, hogy a természet kimeríthetetlen forrása a látványos, különleges helyeknek, érdekes tulajdonságokat felvonultató állatoknak és csodálatos jelenségeknek.

Az egyik leglátványosabb mind közül a biolumineszcencia, mely azt jelenti, hogy egy növény vagy állat valamilyen sajátos, fajonként változó kémiai folyamat révén képes fényt kibocsátani. Rovaroktól a tengeri állatokon át a gombákig számos élőlény képes erre, és még a legparányibbak közül is kikerülnek biolumineszcensek. Ilyen apróságok ragyogják be a Maldív-szigetek fényben úszó tengerpartját is, létrehozva ezzel a világ egyik leglátványosabb, legvarázslatosabb helyét. A vízpart időről időre kékesen csillogó fényárba borul, jellemzően akkor, amikor erősebb a víz hullámzása.

Képeken a biolumineszcencia jelensége

A következő képeken leleplezzük a csillagárban úszó part titkát, illetve bemutatunk néhány további különleges, világító fajt is az élővilágban.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük