Lista készült a világ legboldogabb országairól: egy év alatt jócskán visszaesett Magyarország helyezése
Az északi országok lakói kifejezetten boldognak érzik magukat a felmérés szerint.

boldogság1
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A boldogság egy szubjektív dolog, hiszen mindenki számára mást jelent, ám ettől függetlenül lehet mérni különböző módszerekkel, például kérdőívekkel és más jellegű felmérésekkel is. A World Happiness Report idén a tízéves évfordulóját ünnepli, vagyis 2012 óta minden évben közzéteszik a legboldogabb országok ranglistáját.

A felmérést a világ több mint 150 országának visszajelzései alapján készítik, és arra kíváncsiak benne, hogy az ott élők mennyire elégedettek az életükkel, hogyan értékelik a körülményeket, és mennyire érzik magukat boldognak. A lista élén rendszerint észak-európai országok végeznek, Finnország immár öt éve birtokolja a trónt.

Ezek a világ legboldogabb országai

A felmérésben részt vevőknek egytől tízig terjedő skálán kellett pontozni az elégedettségüket, és hogy mennyire érzik magukat boldognak, a lista első helyén álló Finnország 7,8 pontot ért el, az első 15 helyezettnek pedig mind 7 pont felett volt az értéke. Magyarország a 2021-es adatok alapján nyolc helyet esett vissza a tavalyi eredményhez képest, vagyis a 43. helyről az 51.-re került. A magyarok 6,08 pontra értékelték a boldogságukat, európai országok közül Ukrajna végzett a leghátrébb, a 98. helyre került 5,08-os pontszámmal. A felmérés alapján a világ legboldogtalanabb országa Afganisztán, ami csak 2,4 pontot szerzett, de Libanon és Zimbabwe is a sereghajtók közé tartozik. A teljes listát itt lehet megtekinteni.

boldogság2
Fotó: Oleh_Slobodeniuk / Getty Images Hungary

A világ legboldogabb országai:

  1. Finnország (7,821 pont)
  2. Dánia (7,636 pont)
  3. Izland (7,557 pont)
  4. Svájc (7,512 pont)
  5. Hollandia (7,415 pont)
  6. Luxemburg (7,404 pont)
  7. Svédország (7,384 pont)
  8. Norvégia (7,365 pint)
  9. Izrael (7,364 pont)
  10. Új-Zéland (7,200 pont)

A 10 legboldogabb európai ország, ahová érdemes elutazni

Az utazások nyugodt és szép célpontjai lehetnek a boldog európai országok.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük