Ötvös Csöpi-filmeket itt a legjobb nézni – Mini fesztiválsorozat indul a hétvégén

A legendás, '80-as éveket idéző nyarak ismét meghódítják a Balaton partját - sőt, a vizét is!

GettyImages-628947342
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

2020. július 18-tól nyár végig látogatható Weiler Péter képzőművész Vigyázz mélyvíz! című úszókiállítása a Legisly Tihany Beach öblében, a DJ az öbölben mini fesztiválsorozat szervezésében.

A kiállítás képei nem egy galériában és nem is a parton, hanem rendhagyó módon a balatoni strandokról jól ismert piros-fehér úszó bójákon lesznek megtekinthetőek, itt az öbölben.

Úszókiállítás és mozipiknik

A kiállításnak is otthont adó DJ az öbölben rendezvénysorozat idén augusztusban kerül először megrendezésre, de már július 18-án várja a vendégeket az említett úszókiállítással és mozi piknikkel. A kiállításon Weiler Péter képzőművész rá jellemző egyedi pop art stílusú képei a balatoni, vízparti világot elevenítik meg.

107825535 143680934047449 2051705517152311922 o
Fotó: Dj az öbölben / Facebook

- A különleges helyszín adta az ötletet, hogy idézzük meg Tihany legendás, 80-as évekbeli fénykorát, amit talán leginkább a Bujtor-filmekből ismerhettünk meg mindannyian. A kiállítás egyik alkotása is ezt a képi világot hozza majd vissza nekünk – mondta el Weiler Péter.

A kiállítás mellett a klasszikusok is előkerülnek

A Legisly Tihany Beach strand öblében kihelyezett képek egész nyáron várják majd az érdeklődőket, a kiállítás hivatalos megnyitója pedig most szombaton, július 18-án 19:00 órakor lesz. A megnyitót követően egy különleges moziélmény várja majd az ide látogatókat: a szervezők Bujtor István idén 40 éves klasszikusát, a Pogány Madonnát vetítik majd a strandon felállított óriás vászonra.

A vetítés különlegessége, hogy a film látható lesz a vízről is, így akár hajóról, akár vízibicikliről is végigizgulhatjuk Ötvös Csöpi évtizedes kalandjait. A DJ az öbölben a Legisly Tihany Beach strand és Dialogue Creatives reklámügynökség által életre hívott kezdeményezés.

A cikk az ajánló után folytatódik

A rendezvénysorozat és minifesztivál a Balaton egyik legkülönlegesebb öblében, közvetlenül a Tihanyi Apátság tövében kora délutántól kora estig várja a vendégeket. Az eseményeken ismert DJ-k játszanak, a felejthetetlen balatoni fesztivál-hangulatról pedig remek italok és foodtruckok gondoskodnak. A rendezvénysorozat legnagyobb érdeklődést övező programja az augusztus 16-án megrendezésre kerülő félnapos minifesztivál lesz, ahol a hazai elektronikus zenei krémje pörgeti majd a jobbnál-jobb szetteket!

Még több információt a Vigyázz mélyvíz! X Weiler X Tihany Beach oldalán és a DJ az öbölben X Tihany Beach eseményeknél találsz.

Pöttöm volt, és szűkös, de a miénk: képeken a 70-es, 80-as évek Balaton-parti nyaralói

Az apró nyaralókban nagy családok is elfértek. Minél többen, annál jobb!

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük