Képek! Nézd meg, hogy néz majd ki jövőre a Vidámpark
Meseparkot és egy családi élményparkot terveznek a Budapesti Vidámpark területére.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar népmesék által ihletett meseparkot és egy a szubtrópusi növény- és állatvilágot bemutató családi élményparkot tervez a Fővárosi Állat- és Növénykert a Vidámpark jelenlegi területére, amelyet október 1-jével vesz át. A Magyar mesepark elsősorban a kisgyermekes családoknak kínál majd tartalmas szórakozási lehetőségeket modern játékokkal, a vurstli hagyományainak felelevenítésével és a magyar állatos meséket feldolgozó mesevárral, amely az elvarázsolt kastély utódja lesz.

A kéthektáros területre tervezett, szubtrópusi állatokat és növényeket felvonultató Pannon parkban kalandpálya, vízi szafari és állatkifutó várja majd a látogatókat - közölte Persányi Miklós, az állatkert főigazgatója a tervezett fejlesztésekről tartott csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón. Az igazgató hangsúlyozta: a gépek parkja helyett az élővilág és gyerekek parkja lesz a terület szelídebb és gyermekbarátabb funkciókkal.

A fejlesztési tervek elkészítésére ebben az évben 100 millió forintot kapott a kert, a beruházás megvalósítását az előzetes számítások alapján 15 milliárd forintra becsülik. Persányi Miklós kiemelte: a beruházás fejében az ország egy európai vonzerejű, hatalmas attrakciót kap, amelynek látogatószáma is lényegesen meghaladja majd az állatkert mostani látogatottságát. A Budapesti Vidám Park Zrt. szeptember 30-án szünteti be tevékenységét. 

Fotókon Budapest régen és most

A legtöbb embert foglalkoztatja, hogy milyen volt a lakóhelye vagy egy általa kedvelt város évtizedekkel ezelőtt. Most ugyanazon a fotón nézheted meg a múlt századbeli Budapestet és azt, hogy milyen a főváros napjainkban.

Ezt is szeretjük