3 kapcsolatgyilkos mondat, amit soha ne mondj a pasinak
Nem is hinnéd, mennyire könnyű akár egyetlen rossz mondattal aláásni az idilli kapcsolatot.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahhoz, hogy egy kapcsolat működjön, szerencse is kell, de még több odafigyelés szükséges. Vigyázz, mit mondasz, mert a szó ugyan elszáll, de mély nyomot hagyhat a másikban, akár jó, akár rossz értelemben.

Ugyanúgy, ahogyan örömet is szerezhetsz egy kedves mondattal, egy meggondolatlan kijelentés el is ronthat mindent. Íme, három gyakori megjegyzés, amely megrendítheti az összhangot.

Nem az eszedért szeretlek

Lehet, hogy nem gondolod komolyan ezt a kijelentést, és el is felejted, amint kimondtad, de a másiknak valószínűleg nem esik túl jól, hogy az észbeli képességeit becsmérled. Még ha van is alapja annak, amit mondtál, akkor sem illik a másik orra alá dörgölni, hogy bizony a külsejével könnyebben hódít, mint az intelligenciájával.

Elképzelhető, hogy nem teszi szóvá a dolgot, de biztos lehetsz benne, hogy megjegyzi, és megbántódik majd. A pasi önbizalmát könnyű megingatni, és egy ilyen mondattal telibe találod a gyenge pontját. Nemcsak sértő a fejéhez vágni azt, amiről nem tehet, de nagyon lenézőnek tűnhetsz, ha egy ilyen kicsúszik a szádon.

Ha pedig véleménykülönbségen alapult a kijelentés, még az sem biztos, hogy igazad van, hiszen attól, hogy nem egyeznek a nézeteitek valamilyen témában, még nem feltétlenül buta a másik - még az is lehet, hogy te gondolod rosszul a dolgot.

Nekem nem számít a külső

Szép dolog, ha így gondolod, és lehet, hogy igaz, és büszke is vagy rá, de ha ezt a pasidnak mondod, rögtön elkezd rajta gondolkodni, hogy mi a baj a külsejével. Valószínűleg beletiporsz a magáról alkotott képébe, és elkönyveli, hogy éppen csak egy fokkal szebb az ördögnél. Rosszuleshet neki, hogy nem tartod jóképűnek, ezért inkább tartsd magadban, ha tényleg így van.

Bár - akármilyen közhelyesen is hangzik - a külső nem minden, mégis fontos szerepet tölt be abban, hogy valaki felkelti az érdeklődésedet, vagy sem, főleg a férfiak esetében, akik vizuális beállítottságúak. Így talán nehezebb lehet számukra elképzelni, hogy valaki pusztán a személyiségével szerelmet ébreszt a másikban amellett, hogy a külseje egyáltalán nem tetszik neki.

Az előző barátom ezt másképp csinálta

Nem is kell feltétlenül kijelentened, hogy az exed ügyesebb volt valamiben, elég, ha felhozod, hogy másként járt el. Jogos a sértődés a pasi részéről e mondat hallatán, hiszen senkinek sem esik jól, ha az elődjével hasonlítgatják össze. Azt is joggal feltételezheti a srác, hogy még nem vagy teljesen túl a volt barátodon, ha hozzá méred őt.

Ne feledd, két teljesen külön személyiségről van szó, és nem lehet egy kalap alá venni a mostani pasidat az előzővel. Persze magában mindenki óhatatlanul összehasonlít egy-két dolgot, de nem kell, hogy ennek hangot is adj, ha nem akarod megbántani a szerelmedet.

Ezt is szeretjük