Figyelmeztetést adott ki a NAV: veszélybe kerülthetsz, ha nem vagy óvatos

Fokozott óvatosságra int a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

Veszélyes termékekre figyelmeztet a NAV
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokféle termék forgalomba kerülhet szabálytalan megfelelőségi jelzéssel, ezért indokolt a fogyasztói óvatosság, vásárolni emiatt is csak megbízható helyekről ajánlott - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-vel.

Veszélyes termékekre figyelmeztet a NAV

Az adóhatóság szerint a kereskedelem volumenének ugrásszerű növekedése mindenkitől megköveteli a fokozott óvatosságot, ekkora mennyiségből ugyanis lehetetlen hatósági eszközökkel visszatartani a környezetre és az egészségre veszélyes termékeket.

Ezek kiszűrésére mind az EU-n kívülről érkező áruk vámellenőrzésekor, mind a közúti és a piacos ellenőrzéseken törekszik a NAV, vizsgálva a termékek jelöléseit, használati útmutatóit, igazolási dokumentumait, fizikai jellemzőit. A piacfelügyeleti hatóságok tavaly 269 esetben tiltották meg az áruk forgalomba hozatalát - írták.

GettyImages-1495264477
Fotó: Vector designer / Getty Images Hungary

A közlemény szerint a veszélyes termékek sokszor nehezen ismerhetők föl, rendszeresen találni szabálytalan megfelelőségi jelöléseket, és akár a "CE" jelölés - amely az uniós előírásoknak való megfelelőséget hivatott jelezni - feltüntetése is lehet szabálytalan, vagyis nem feltétlen jelent kockázatmentességet.

Az ellenőrzések tapasztalatai alapján főképp játékoknál, elektromos készülékeknél, kerti szerszámoknál fordulhatnak elő hiányosságok, de munkavédelmi eszközök is lehetnek veszélyesek - tették hozzá.

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Nagyon vigyázz, ha ilyen wifi routered van otthon! Minden pénzed ellophatják

Ez az egyetlen megoldás a problémára!

Elolvasom

Képek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük