5 izgalmas szabadulószobát rejt a budapesti Neverland bár: a zárt osztálytól az utolsó máguspróbáig
Szerkesztőségünk kijutott a Neverland Bár & Szabadulószobák trükkös termeiből.

nyitókép neverland
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Neverland Bár & Szabadulószobák Budapest szívében, a Dohány utca 22-24. szám alatt található hatalmas, zegzugos pincehálózatával várja az érdeklődőket. 

Szerencsére szerkesztőségünknek is megadatott a lehetőség kipróbálni a Neverland furfangos szabadulószobáit. Közülük választani nem könnyű, hiszen öt téma köré varázsoltak történeteket és változatosabbnál változatosabb díszletekkel ellátott helyiségeket.

A nagy, vadnyugati rablás

A vadnyugat legádázabb banditáinak bőrébe bújhattunk egy kis időre a westernfilmeket idéző szabadulószobában. A kezdeti feszengések után, amikor senki nem tudta, hova érdemes nyúlni, hirtelen fény villant az alagút végén, és örömkiáltások közepette behatoltunk a seriff irodájába. A következő szakasznál újfent minden érzékszervünkre szükségünk volt, és a csapatmunkának hála sikerült továbbjutni a meglepő részletességgel kidolgozott szalonba, ahol legszívesebben - ha lett volna csapos - még akár egy jó itókát is elfogyasztottunk volna az alaposan kidolgozott díszletek között. 

MG 2542-Edit
Fotó: Neverland Bár & Szabadulószobák

Végül a titkos szobába már nem jutottunk el magunktól, ahol a szajrét felszedhettük volna, de a szerkesztőség másik csapata sikeresen teljesítette ezt a küldetést is, így mégiscsak felmarkolhattuk a zsák aranyat, amit természetesen pár perccel később már vissza is adtunk.

Rácsok mögött

A kooperáció mellett jó kommunikációs készséget igényel a börtön, ahol rabok szerepét kaptuk meg. Már az elején fokozták a hangulatot azzal, hogy kettéválasztották a csoportot, külön cellákban helyeztek el. Innentől fogva csak beszélgetéssel lehetett elérni, hogy a másik zárkában lévő tagok a szükséges tárgyakat átnyújtsák, vagy tőlünk megszerezzenek valami fontosat. 

Érdemes felkészülni kúszásra-mászásra, elvégre a közös szökés a cél, ahol már-már szinte elvárás rejtett alagutak és egyéb különös átjárók segítségével haladni a szabadság felé. Az ötletelgetések alatt rengeteget nevettünk, természetesen a sikerélmények is megörvendeztettek minket. Némi külső segítség igénybevételével teljesítettük a küldetést, kimásztunk az ablakon, és meglógtunk.

Máguspróba

Ahogy a Harry Potter-es varázsvilághoz illik, a Máguspróba egyik legfőbb eszköze maga a varázspálca, mely rengeteg dologra felhasználható. Az újgenerációs high tech felszereltségű szoba fejtörői nem egyszerűek, de annál nagyobb élvezet rájönni nyitjukra.

A helyiségeket szó szerint áthatja a varázslat, érdemes nyitott szemmel járni, bárhol lapulhat a megoldás. De nem csak emiatt ajánlott alaposan körültekinteni, a dizájn tényleg képes elrepíteni a mágusok birodalmába.

Űrhajó

Különböző hight tech elektronikai berendezéssel felszerelt szabadulószobában találod magad, ha az űrhajós kalandot próbálod ki. A villogó fények, a metálszínű berendezés valóban egy űrhajó belsejét kelti, és néha az ember úgy is érezheti magát, mintha egy laikus asztronauta lenne. Magyarán fogalma sincs, éppen milyen gombot és miért nyomogat - mégis megteszi.

Ötletes és látványos megoldásokkal találkozhatsz, néhány résznél kicsit olyan érzés, mintha egy videójáték szereplője lennél. A Femina szerkesztőségének sikerült megmentenie az űrhajó legénységét - neked sikerülne?

A cikk az ajánló után folytatódik

Zárt osztály

A Neverland legnépszerűbb szobája a zárt osztály, melyben egy elhagyatott elmegyógyintézetben élő, zavarodott páciensként kell megoldanod különböző kreatív feladatokat. Horrorisztikus, ijesztő, vérfoltos termeiben valóban kicsit libabőrős lesz az ember, miközben titkon mindenkit izgatottá is tesznek a különleges hangulatú helyiségek.

Meglepően élethű, hiteles berendezésű, kialakítású termeken át küzdheted magad a pálya végéig. Mint minden szabadulószobában, itt is kulcsszereppel bírt a csapatjáték, csak ennek hála tudtunk mi is kijutni a zárt osztályból.

A jutalom sem maradt el a végén

Miután az összes szobát kipróbáltuk, a szabadulások után két isteni gin-tonik koktéllal jutalmazták meg csapatainkat a Neverland bár kínálatából. Az egyik az erdei gyümölcsös, fűszeres Queen Elizabeth volt, amit még a fanyar ízeket annyira nem kedvelők is szívesen elkortyolgattak. Budapesten egyedül itt készítenek 32-féle, egyedi párosítású prémium gin-tonikot, de a világ minden tájáról származó egyéb italokat, Signature koktélokat is kínálnak.

Emellett bisztrókonyhájuk minőségi alapanyagokkal készít magyar és nemzetközi ételeket, amiket akár a gyönyörű, egyedi dizájnnal kialakított, bőrüléses VIP Lounge termükben is el lehet fogyasztani. Cégeknek csapatépítő szempontjából tényleg az egyik legoptimálisabb, modern és igényes helyszín.

Hihetetlen sebességgel csúszhatsz át a két hegy között egy kötélen: az ország legizgalmasabb kalandparkjai

Tudtad, hogy a kalandparkozásra egy bakonyi túra is alkalmat adhat? De a Zempléni-hegységben töltött hétvégén is felkereshettek egyet, hogy hatalmas magaslatok között csússzatok át, sőt, a balatoni nyaralás egyik fénypontja lehet egy közös kalandozás. A legjobb kalandparkokat tényleg kár lenne kihagyni.

(Képek forrása: Neverland Bár & Szabadulószobák)

Ezt is szeretjük